Maďarsko
Maďarsko
EURO 2024
15.06.2024, Skupina A
1 - 3
0:1
Švajčiarsko
Švajčiarsko

Útočník Maďarska čelí posmeškom pre svoju postavu. Je to genetika, hovorí

Útočník Maďarska Martin Ádám.
Fotogaléria (24)
Útočník Maďarska Martin Ádám. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. jún 2024 o 16:07

Futbalisti Maďarska prehrali vo svojom úvodnom zápase na šampionáte proti Švajčiarsku.

BRATISLAVA. Futbalisti v súčasnosti bývajú štíhli a vypracovaní, aby dokázali držať krok s požiadavkami modernej a rýchlej hry.

Útočník Maďarska Martin Ádám tak nie je prekvapený, keď sa na sociálnych sieťach objavujú posmešné obrázky o jeho nezvyčajne veľkej postave. Niektoré však zachádzajú až priďaleko.

Ádám nastúpil ako náhradník na konci úvodného zápasu Maďarska so Švajčiarskom (3:1) v Kolíne nad Rýnom a na internete vyvolal rozruch medzi fanúšikmi, ktorí boli prekvapení, keď videli na ihrisko vbehnúť hráča vysokého 180 cm a vážiaceho približne 86 kg.

Útočník Ulsan Hyundai má tiež vyholenú hlavu a veľkú ryšavú bradu, čo viedlo k jeho prezývke "Maďarský Viking".

Fotogaléria zo zápasu Maďarsko - Švajčiarsko na EURO 2024 (skupina A)

"Posty na sociálnych sieťach? Samozrejme, jeden či dva sa ku mne dostanú, zvyčajne sa na tom smejem," povedal 29-ročný Ádám na nedeľňajšej tlačovej konferencii v základni tímu.

"Takto som sa narodil, mám takúto postavu. Nehovorím, že som bol taký veľký, keď som sa narodil, ale mám takúto telesnú stavbu. Genetika - to nemôžem zmeniť," dodal.

Objavujú sa však aj pozitívne príspevky, keďže Ádám sa už na turnaji po svojom krátkom vystúpení rýchlo stal akýmsi miláčikom fanúšikov.

Priaznivci Maďarska budú dúfať, že ich číslo 9 dokáže pridať k svojim trom gólom za národný tím ďalší v najbližšom zápase v stredu proti Nemecku, aby si udržali nádej na postup do vyraďovacej fázy prvýkrát od EURO 2016.

Tabuľka skupiny A na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Útočník Maďarska čelí posmeškom pre svoju postavu. Je to genetika, hovorí