Rakúsko
Rakúsko
EURO 2024
17.06.2024, Skupina D
0 - 1
0:1
Francúzsko
Francúzsko

Francúzsko má obavy. Mbappé si zlomil nos, podľa Deschampsa je na tom zle

Kylian Mbappé si zlomil nos v zápase Francúzska s Rakúskom na EURO 2024
Fotogaléria (29)
Kylian Mbappé si zlomil nos v zápase Francúzska s Rakúskom na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
TASR, Ivan Mriška|18. jún 2024 o 08:08

Jeho štart v zápase s Holandskom je otázny.

DÜSSELDORF. Francúzsky futbalista Kylian Mbappé utrpel zlomeninu nosa v pondelkovom úvodnom zápase svojho tímu na EURO 2024 v Nemecku a v ďalších dueloch bude nosiť masku.

Fotogaléria zo zápasu Rakúsko - Francúzsko na EURO 2024 (skupina D)

Dvadsaťpäťročný útočník narazil pri hlavičke v 87. minúte nosom do ramena brániaceho rakúskeho hráča Kevina Dansa a opustil ihrisko so zakrvácaným dresom. Francúzi zvíťazili 1:0.

Mbappého účasť v piatkovom šlágri skupiny proti Holandsku (21.00 h) je otázna. "Dostane masku, ktorá mu umožní uvažovať o návrate do hry po liečbe," uviedol podľa AFP prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Philippe Diallo, ktorý potvrdil, že Mbappé nebude potrebovať operáciu.

Od 1. júla už hráč Realu Madrid opustil ihrisko v 90. minúte, no ešte pred vystriedaním vstúpil po ošetrení na ihrisko, sadol si tesne za postrannú čiaru, za čo videl od hlavného rozhodcu Jesusa Gila Manzana žltú kartu.

Tréner Didier Deschamps po pondelkovom zápase nešíril optimizmus: "Je na tom zle. Nie je to malý škrabanec. Je to pre nás čierna škvrna večera," uviedol kormidelník, ktorý dúfa, že kapitán mužstva bude môcť nastúpiť proti Holandsku: "Vždy som hovoril, že francúzsky tím je s Kylianom silnejší."

Podľa najnovších informácií nebude Mbappé trénerovi k dispozícii na ďalšie dva zápasy v skupine. Na prípadné vyraďovacie boje by mal byť pripravený.

Tabuľka skupiny D na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Francúzsko má obavy. Mbappé si zlomil nos, podľa Deschampsa je na tom zle