Vášeň pre futbal má stále rovnakú. Klopp si našiel novú prácu, nebude však trénovať

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (Autor: REUTERS)
REUTERS|9. okt 2024 o 10:04

Prijal ponuku Red Bullu.

BERLÍN. Nemecký tréner Jürgen Klopp bol vymenovaný za šéfa globálneho futbalového oddelenia spoločnosti Red Bull.

V jej vlastníctve je niekoľko klubov vrátane RB Lipsko a New York Red Bulls, uviedla spoločnosť v stredu, pričom ide o jeho prvú prácu po odchode z Liverpoolu začiatkom tohto roka.

Klopp, ktorý na konci minulej sezóny ukončil svoje úspešné deväťročné pôsobenie v Liverpoole, nastúpi do novej funkcie 1. januára 2025.

"Po takmer 25 rokoch na postrannej čiarej nemôžem byť viac nadšený, že sa zapojím do takéhoto projektu," uviedol vo vyhlásení Klopp, ktorý trénoval aj Mainz 05 a Borussiu Dortmund.

"Úloha sa možno zmenila, ale moja vášeň pre futbal a ľudí, ktorí robia túto hru tým, čím je, nie."

Päťdesiatsedemročný Klopp prišiel do Liverpoolu v októbri 2015 a počas svojho pôsobenia vyhral Ligu majstrov, prvý titul v anglickej lige od roku 1990, majstrovstvá sveta klubov, FA Cup, Ligový pohár a Superpohár, ako aj Community Shield.

Klopp, ktorý doviedol Dortmund aj k dvom titulom v Bundeslige, Nemeckému poháru a finále Ligy majstrov v roku 2013, v januári oznámil, že na konci sezóny z Liverpoolu odíde.

Klopp sa nebude podieľať na každodennej činnosti klubov vlastnených Red Bullom v Nemecku, Spojených štátoch, Brazílii a Rakúsku, uviedla spoločnosť.

"Bude poskytovať strategickú víziu, podporovať jednotlivých športových riaditeľov pri presadzovaní filozofie Red Bull," uviedla spoločnosť Red Bull.

Klopp bude tiež podporovať globálne skautské operácie organizácie a bude sa podieľať na vzdelávaní a rozvoji trénerov.

"Svoju úlohu vnímam predovšetkým ako mentora pre trénerov a manažment klubov Red Bull, ale v konečnom dôsledku som jednou zo súčastí organizácie, ktorá je jedinečná, inovatívna a orientovaná na budúcnosť. Ako som už povedal, toto ma nemôže viac nadchnúť," povedal Klopp.

Niektoré nemecké médiá informovali, že jeho zmluva s Red Bullom obsahuje výstupnú klauzulu pre post trénera nemeckej reprezentácie.

Klopp bol s touto pozíciou spájaný už dlho, najmä po svojom úspešnom pôsobení v Liverpoole a v situácii, keď sa Nemecku v poslednom desaťročí nedarí presadiť na medzinárodnej scéne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vášeň pre futbal má stále rovnakú. Klopp si našiel novú prácu, nebude však trénovať