Calzona bol kľúčom k rastu Neapola. Pre Slovensko je dobrá voľba, vraví uznávaný novinár

Antonio Petrazzuolo píše o Neapole už 25 rokov.

Calzona bol kľúčom k rastu Neapola. Pre Slovensko je dobrá voľba, vraví uznávaný novinár

Antonio Petrazzuolo píše o Neapole už 25 rokov. (Autor: Stanislav Benčat)
Antonio Petrazzuolo píše o Neapole už 25 rokov.
Antonio Petrazzuolo píše o Neapole už 25 rokov. (Autor: Stanislav Benčat)
Stanislav Benčat|18. apr 2023 o 12:25

Hamšík je dodnes náš kapitán, znie z Neapola.

ANTONIO PETRAZZUOLO patrí k vychýreným neapolským novinárom. V roku 1998 založil Neapolský magazín, ktorý je športovým periodikom číslo jedna v meste. Práci pri klube sa venuje od trinástich rokov, na Instagrame ho sleduje 147-tisíc followerov.

Ako vraví, o klube vie prakticky všetko. Hrdo spomína na Mareka Hamšíka, s ktorým je dobrý kamarát. Veľký prínos pre klub však vidí aj u ďalšieho Slováka, Stanislava Lobotku.

Neapol je blízko k zisku tretieho titulu. Ako vnímate, čo sa v meste chystá?

Snívame s otvorenými očami. Futbal v Neapole je súčasť našich životov. Aj na trávniku vidíte podobizeň Diega Armanda Maradonu. Nášho boha, ktorý bol posledným, kto nás doviedol k titulu.

Hrali tu veľké mená. Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani či Gonzalo Huguain, ktorý strelil v jednej sezóne 36 gólov. Potom išiel do Juventusu, čo nemal robiť, ale čo už. Im sa titul získať nepodarilo.

Žiaľ, ani Marekovi Hamšíkovi, ktorý je pre mňa osobne obrovská osobnosť a persóna. Dodnes je pre mňa symbolom. Náš kapitán. Marek je Neapolčan. Skvelý muž s veľkým srdcom. Dokázal hrať na pozícii útočníka, aj záložníka.

Bol svetlom Neapola a navždy ním zostane. Ale aby som sa vrátil k otázke, chystá sa niečo veľké. Titul. Znie to úžasne. Už teraz mám zimomriavky.

Ikony Neapola vedľa seba. Diego Maradona a Marek Hamšík.
Ikony Neapola vedľa seba. Diego Maradona a Marek Hamšík. (Autor: Stanislav Benčat)

Maradona je pre Neapol večný. To vidieť na každom kroku. Keď sa však rozprávame aj o Hamšíkovi, akú stopu zanechal v meste?

Podobnú. Marek je po Diegovi druhý symbol sily Neapola. Rozprával som sa s ním minulý týždeň. Mal množstvo superlatívov na terajší tím. Hovoril ako pravý kapitán, hoci tu už niekoľko rokov nie je.

Marek miloval Neapol a Neapol miloval Mareka. Býval v dedinke Castel Volturno, kde je i tréningové centrum klubu. Často prichádzal do kontaktu s fanúšikmi. Všetci ho mali radi. Marek stál aj za príchodom Stanislava Lobotku do tímu. Dal naňho skvelé referencie.

A nemýlil sa...

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Calzona bol kľúčom k rastu Neapola. Pre Slovensko je dobrá voľba, vraví uznávaný novinár