Talianov čaká najťažšia skupina. Nepodceňujte ich, sú to skvelí hráči, vraví Buffon

Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. (Autor: REUTERS)
REUTERS|13. jún 2024 o 09:39

V skupine B sa predstavia proti Španielsku, Chorvátsku a Albánsku.

RÍM. Bývalý skvelý brankár Gianluigi Buffon povedal, že Taliansko je pred majstrovstvami Európy podceňované a že zverenci Luciana Spallettiho majú talent aj prístup na to, aby úspešne obhájili titul.

Taliansko, ktorému sa nepodarilo kvalifikovať na posledné dva ročníky majstrovstiev sveta, sa na EURO 2024 kvalifikovalo len s remízou proti Ukrajine v poslednom zápase skupiny.

Taliansko bolo vyžrebované do jednej z najťažších skupín na turnaji - spolu so Španielskom, Chorvátskom a Albánskom - a len málokto si myslí, že má šancu postúpiť do vyraďovacej fázy, ale Buffon im verí.

"Myslím si, že tento národný tím je podceňovaný, je to konkurencieschopné mužstvo, najmä pre silu charakteru všetkých hráčov," povedal 46-ročný Buffon v stredu novinárom.

"Práve to ma najviac prekvapilo a potešilo, keď som videl ich pocit spolupatričnosti k nášmu národu a k dresu Talianska.

Sú tu štyria, piati alebo šiesti hráči, o ktorých by som povedal, že sú svetová trieda. Máme skvelú skupinu, ale aj niekoľko výborných hráčov, ktorí nám môžu pomôcť odohrať dobrú súťaž," dodal.

Buffon, ktorý za Taliansko nastúpil 176-krát a v roku 2006 zdvihol nad hlavu titul majstra sveta, pôsobí na EURO ako vedúci delegácie talianskej reprezentácie.

Taliansko začne svoju púť v skupine B v sobotu proti Albánsku, potom sa 20. júna stretne so Španielskom a o štyri dni neskôr s Chorvátskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Talianov čaká najťažšia skupina. Nepodceňujte ich, sú to skvelí hráči, vraví Buffon