Najprv horor, potom obrovská radosť. Spišiaci oslavujú postup do druhej ligy

Radosť futbalistov FK Spišská Nová Ves, víťaza III. ligy Východ.
Radosť futbalistov FK Spišská Nová Ves, víťaza III. ligy Východ. (Autor: fksnv.sk/D. Sitiariková)
Daniel Dedina|4. jún 2023 o 08:30

Futbalisti nadviazali na úspechy hokejistov a basketbalistov.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Posledný krok býva najťažší. O tom, že to nie je len klišé, sa najnovšie presvedčili futbalisti Spišskej Novej Vsi.

Po tom, čo minulý týždeň nevyužili prvý postupový mečbal, mali následne v domácom prostredí druhý.

Pri päťbodovom náskoku im dve kolá pred koncom ročníka stačila v súboji s Rimavskou Sobotou na zisk definitívy aj remíza.

Tá na ukazovateli skóre dlho svietila. Keďže Lipany, druhý najlepší tím III. ligy Východ, viedli na ihrisku Slávie TU Košice, stačil jeden inkasovaný gól a oslavy Spišiakov by sa znova minimálne odkladali.

Nič také sa napokon nekonalo.

Definitíva prišla až v závere

Už začiatok zápasu bol prekvapivý. Žiaden oťukávací úvod sa nekonal. Rimavskú Sobotu poslal do vedenia v 5. minúte Csaba Juhász, o ďalších päť minút vyrovnával Kamil Zekucia.

Spišiaci sa po zmene strán dopredu nehrnuli. Uvedomujúc si, že v hre je z ich strany veľa, sa snažili predovšetkým neurobiť chybu.

Spásonosný okamih z pohľadu domácich prišiel v 88. minúte, keď sa znova presadil Zekucia. V 90. minúte prikrášlil skóre na konečných 3:1 striedajúci René Csejtey.

Hlavný rozhodca Bálint Kišš krátko na to ukončil stretnutie.

„Spadol mi kameň zo srdca. Dva roky sme bojovali na špici tretej ligy a po mojom druhom góle to všetko opadlo. Nebolo to jednoduché, mali sme zviazané nohy, ale našťastie sme to zvládli,“ hovoril s viditeľnou úľavou v hlase hrdina rozhodujúceho duelu Kamil Zekucia.

Skúsený 32-ročný univerzál, ktorý dokáže hrať na ľavom kraji obrany, stredovej formácie a napríklad zápas proti Rimavskej Sobote dohrával na hrote útoku, zažil v minulosti druhú ligu v drese Popradu. Zahral si aj v baráži o Fortuna ligu proti Trenčínu.

V závere uplynulého roka ovládol anketu Sportnetu Jedenástka jesene III. ligy Východ a takisto Jedenástku roka VsFZ. Postup s rodným mestom si nesmierne cení.

Kamil Zekucia (v strede, č. 90) sa so spoluhráčmi teší z postupu.
Kamil Zekucia (v strede, č. 90) sa so spoluhráčmi teší z postupu. (Autor: fksnv.sk/D. Sitiariková)

„Som odchovanec a znamená to pre mňa strašne veľa. Preferuje sa tu, aby v klube hrali Spišiaci. Snažíme sa mladším spoluhráčom odovzdať skúsenosti, už to nie je o nás.

Ja ešte nemám taký vek ako Marek Janečka, tak to trochu potiahnem aj s oslavami,“ usmieval sa Zekucia.

Oslavy? Nebude nikoho brzdiť

Po sprche v šampanskom a momente, keď sa ocitol nad hlavami svojich zverencov, sa úsmev na tvári zračil aj trénerovi FK Spišská Nová Ves Branislavovi Ondášovi.

Zároveň ale bolo vidieť, že má za sebou ťažké desiatky minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najprv horor, potom obrovská radosť. Spišiaci oslavujú postup do druhej ligy