Obom tímom chýbajú kľučoví hráči. Plzeň čaká dôležitý zápas na horúcej pôde

Radosť hráčov Viktoria Plzeň.
Radosť hráčov Viktoria Plzeň. (Autor: Facebook FC Viktoria Plzeň)
TASR|26. okt 2023 o 00:00

Viktoria Plzeň je na čele skupiny C.

Bratislava 25. októbra (TASR) - V treťom kole skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy sa môžu výrazne priblížiť k postupu futbalisti Viktorie Plzeň.

Český klub je so šiestimi bodmi na čele C-skupiny, no čaká ho zápas na horúcej pôde Dinama Záhreb.

Chorvátsky majster má čerstvú skúsenosť s českým futbalom, v play off Európskej ligy si zahral proti Sparte Praha. V domácom stretnutí síce zvíťazil 3:1, no odvetu nezvládol a po výsledku 1:4 sa musel uspokojiť iba so skupinovou fázou EKL.

V nej Dinamo na úvod zdolalo kazašskú Astanu presvedčivo 5:1, následne však zakoplo na pôde kosovského FC Balkani (0:2).

"Dinamo sme dôsledne skúmali na videu. Hľadali sme, čo súperovi príliš nevonia, čo im naopak vyhovuje. Vytvorili sme koncept, ktorým sa chceme v Záhrebe prezentovať. Verím, že sa nám to podarí preniesť na ihrisko a budeme nebezpeční," uviedol pre oficiálny klubový web stredopoliar Pavel Šulc.

Obom mužstvám budú chýbať najlepší strelci. Záhrebu útočník Bruno Petkovič, Plzni nigérijský zakončovateľ Rafiu Durosinmi.

"Je to ich kľúčový hráč, o ktorého sa opierajú. Jeho absencia nebude pre Dinamo nič príjemné. Na druhej strane majú silný tím, kvalitných útočníkov, preto nemôžeme nič podceniť. Rovnako nám bude chýbať Rafiu Durosinmi, takže sme v tomto ohľade na tom podobne," dodal Šulc.

Medzi šlágre tretieho hracieho dňa patrí súboj jednobodových tímov D-skupiny. Besiktas Istanbul vycestuje na pôdu nepríjemného FK Bodö/Glimt.

Šestnásťnásobný turecký šampión remizoval v úvodnom dueli (1:1) na ihrisku FC Bruggy, následne doma nestačil na švajčiarske Lugano (2:3).

Na pohode Besiktasu určite nepridá ani víkendová prehra v istanbulskom derby s Galatasarayom (1:2). Nórsky vicemajster a súčasný líder Eliteserien inkasoval v dvoch zápasoch iba pri prehre 0:1 s Bruggami.

Zamotaná je E-skupina, v ktorej majú všetky štyri tímy zhodne po tri body. Pozornosť v nej púta duel holandského AZ Alkmaar s anglickou Aston Villou.

V F-skupine potrebuje proti srbským Čukaričkám naplno bodovať talianska Fiorentina. Finalista uplynulého ročníka EKL na prvý trojbodový zápis stále čaká a s dvoma bodmi je v skupine na 3. mieste.

Európska konferenčná liga - 3. kolo

A-skupina:

18:45 OSC Lille - ŠK SLOVAN BRATISLAVA

18:45 KÍ Klaksvík - Olimpija Ľubľana

B-skupina:

18:45 KAA Gent - Breidablik

Maccabi Tel Aviv - Zorja Luhansk /ODLOŽENÉ/

C-skupina:

18:45 FC Ballkani - FC Astana

21:00 Dinamo Záhreb - Viktoria Plzeň

D-skupina:

18:45 FC Lugano - Club Bruggy

21:00 FK Bodö/Glimt - Besiktas Istanbul

E-skupina:

18:45 AZ Alkmaar - Aston Villa

21:00 HŠK Zrinjski Mostar - Legia Varšava

F-skupina:

21:00 KRC Genk - Ferencváros Budapešť

21:00 ACF Fiorentina - Čukarički

G-skupina:

21:00 Eintracht Frankfurt - HJK Helsinki

21:00 FC Aberdeen - PAOK Solún

H-skupina:

18:45 Fenerbahce Istanbul - Ludogorec Razgrad

21:00 FC SPARTAK TRNAVA - FC Nordsjaelland

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Obom tímom chýbajú kľučoví hráči. Plzeň čaká dôležitý zápas na horúcej pôde