Začala sa druhá fáza predaja vstupeniek na EURO 2024, predá sa v nej milión lístkov

Trofej pre víťaza ME vo futbale počas žrebu EURO 2024.
Trofej pre víťaza ME vo futbale počas žrebu EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. dec 2023 o 13:40

K dispozícii sú ešte aj lístky z prvého kola.

BERLÍN. V pondelok sa začala druhá fáza predaja vstupeniek na budúcoročné ME vo futbale.

Počas nej bude do 12. decembra v ponuke jeden milión lístkov na skupinovú fázu pre fanúšikov 21 kvalifikovaných tímov.

Dôležité informácie

Na kontinentálnom šampionáte sa predstaví aj Slovensko, ktoré nastúpi v E-skupine s Belgickom, Rumunskom a víťazom play-off B-vetvy (Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina a Izrael).

Všetky futbalové zväzy dostanú 10.000 vstupeniek na každý z troch skupinových zápasov na turnaji v Nemecku od 14. júna do 14. júla 2024.

O tom, kto získa lístky prostredníctvom oficiálneho portálu Európskej futbalovej únie (UEFA) z druhej fázy, ktorá nasleduje po žrebe základných skupín, rozhodne januárová lotéria.

K dispozícii je aj niekoľko vstupeniek z prvej fázy predaja, ktorá začala na začiatku októbra. V nej bolo v ponuke 1,2 milióna lístkov.

Ďalšie fázy prídu na rad na budúci rok pre fanúšikov troch tímov, ktoré sa kvalifikujú prostredníctvom play off v marci a na vyraďovacie fázy.

Ceny vstupeniek sa začínajú na 34 euro v najlacnejšej kategórii na skupinovú fázu.

Lístok na otvárací zápas XVII. kontinentálneho šampionátu, v ktorom sa organizátor z Nemecka stretne so Škótskom v piatok 14. júna v mníchovskej Allianz Aréne, stojí od 60 do 700 eur.

Na EURO 2024 sa predstaví 24 tímov, ktoré odohrajú v 10 nemeckých mestách 51 zápasov.

Mužstvo trénera Francesca Calzonu čaká prvý duel s Belgickom vo Frankfurte (pondelok, 17. júna), ďalší ich čaká v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) a s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna). Informovala o tom agentúra DPA.

Návod - vstupenky EURO 2024

Ponúkame vám návod, ako si vstupenky na šampionát môžete zaobstarať. Slovenský fanúšik o ne môže požiadať v termíne od soboty 2. decembra do utorka 12. decembra 2023.

1. Každý fanúšik sa musí na danom portáli zaregistrovať. Ak konto vytvorená má, musí sa prihlásiť.

2. UEFA vyžaduje, aby si každý fanúšik pri žiadosti o vstupenky vybral tím, ktorý podporuje, čím sa identifikuje ako fanúšik konkrétneho tímu, v anglickom jazyku „FAN OF“.

V prípade slovenskej reprezentácie je fanúšik tímu Slovenska: „FAN OF SLOVAKIA“.

3. Fanúšik prostredníctvom portálu v už spomínanom termíne požiada o vstupenky požadovanej kategórie na akýkoľvek zápas.

Zároveň udeľuje súhlas, že v prípade nižšej kapacity vstupeniek v požadovanej kategórii, mu budú pridelené vstupenky vo vyššej kategórii alebo opačne. Ak dopyt po vstupenkách prekročí stanovenú kvótu vyhradenú pre fanúšikov daného tímu, pristúpi UEFA k žrebovaniu žiadostí. 

Upozorňujeme, že fanúšik konkrétneho tímu („Fan of“) môže požiadať o max. 4 vstupenky v jednej kategórii (napr. 1 registrovaná osoba = 4 vstupenky
1. kategórie). Nie je možné si zakúpiť vstupenky v rôznych kategóriách.

4. Po ukončení registrácií (12. decembra) pristúpi UEFA k vyhodnocovaniu jednotlivých žiadostí, prípadne k lotérii vstupeniek.

Každý žiadateľ dostane v priebehu januára 2024 informáciu o stave jeho požiadavky, ako aj prípadnú výzvu na zaplatenie vstupeniek. Nákup a platba za vstupenky je výhradne online a cez oficiálny ticketingový portál UEFA.

Vstupenky nebudú distribuované v papierovej forme, ale výhradne elektronicky prostredníctvom oficiálnej mobilnej aplikácie UEFA. Dostupná bude v máji 2024 a každý kupujúci je povinný stiahnuť si ju do svojho mobilného zariadenia. Na prihlásenie musí použiť rovnakú e-mailovú adresu, ako pri registrácii na webovej stránke UEFA.

Vstupenky budú doručené do konta registrovanej osoby v mobilnej aplikácii až tesne pred samotným začiatkom šampionátu, teda koncom mája alebo až približne päť dní pred zápasom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Začala sa druhá fáza predaja vstupeniek na EURO 2024, predá sa v nej milión lístkov