Slovensko
Slovensko
EURO 2024
26.06.2024, Skupina E
1 - 1
1:1
Rumunsko
Rumunsko

Na pozíciu náhradníka je zvyknutý. Byť žolíkom mi vyhovuje, vraví Strelec

David Strelec v zápase proti Belgicku.
David Strelec v zápase proti Belgicku. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. jún 2024 o 14:36

V národnom dresee nastúpil už na 20 zápasov.

MAINZ. Slovenský futbalový útočník David Strelec nebol v úvodných dvoch zápasoch na EURO 2024 v Nemecku v základnej zostave, no do oboch stretnutí skupiny E nastúpil z lavičky.

Pozícia "žolíka" mu podľa vlastných slov vyhovuje a oceňuje aj fakt, že je iba jeden z troch Slovákov na ME z domácej ligy.

Dvadsaťtriročný hráč zo Slovana Bratislava má už 20 zápasov v národnom drese, no na pozíciu náhradníka je zvyknutý.

"Myslím si, že v reprezentácii mám veľmi veľa štartov v pozícii 'žolíka' a som na to zvyknutý. Vždy sa snažím odovzdať sto percent a ukázať všetko, čo viem."

V úvodnom stretnutí nastúpil v 70. minúte namiesto Róberta Boženíka a mal aj jeden strelecký pokus. Ten však nemieril na bránku. Proti Ukrajine odohral o desať minút viac, na hrote striedal znova Boženíka.

Spolu s klubovým spoluhráčom Jurajom Kuckom sú tak momentálne jediní Slováci z Niké ligy, ktorí zasiahli do stretnutia na ME. Okrem nich je v tíme aj obranca Sebastian Kóša zo Spartaka Trnava.

"Vnímam to ako pozitívnu vec, odmenu za prácu počas uplynulej sezóny. Som rád, že som tu, vieme, že to nie je jedna z top líg na svete a o to viac si to vážim," povedal Strelec pre TASR.

Priznal aj to, že svojím miestom v nominácii si nebol istý - pred prípravným kempom v Rakúsku ho tréner Francesco Calzona kritizoval za málo profesionality.

"Nie som ten typ, ktorý sa zrúti, keď ho niekto kritizuje. Ja to beriem ako pozitívnu vec a snažím sa zlepšovať v taktických veciach.

Možno neplním nejaké taktické zámery, ktoré chce tréner. Niekedy možno zatvorím priestor inak, ako si predstavuje, je to totiž veľký pedant," dodal Strelec.

Tabuľka skupiny E na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Na pozíciu náhradníka je zvyknutý. Byť žolíkom mi vyhovuje, vraví Strelec