Futbal chcú v Nižnej Slanej oživiť postupom

Sportnet|17. dec 2008 o 00:00

S dvojgólovou stratou na jesenného lídra zimujú futbalisti Nižnej Slanej na druhom mieste v najnižšej okresnej futbalovej súťaži. Majú na konte

jedinú prehru, keď Honce prerušili ich deväťzápasovú víťaznú šnúru.

NIŽNÁ SLANÁ. Pred štartom uplynulého ročníka si nový výbor TJ Baník Nižná Slaná pod vedením Radovana Hajčiho stanovil jediný cieľ, a to oživiť futbal v obci a nadviazať na roky, keď sa hral na slušnej úrovni a mal prioritné postavenie v okresnej súťaži. V jednej sezóne dokonca pôsobili aj na piatoligových trávnikoch. V ostatnom ročníku skončili Nižnoslančania na siedmom mieste, ale počas jesene aktuálneho ročníka príjemne prekvapili a stali sa bezpochyby jedným z najvážnejších ašpirantov na postup.

Jediná prehra

V domácom prostredí už v prvom vystúpení dohrávali v oslabení o vylúčeného Karasa, ale polčasové, dvojgólové vedenie Čoltova zmazali hlavne zásluhou hetriku Čipku a nič nenechali na náhodu. Postupne zdolali Kovstav, deklasovali Bohúňovo, následne zvíťazili nad Kružnou a taktiež si po jednoznačnom výkone poradili s Kečovom. V desiatom kole si zmerali sily s ďalším ašpirantom na postup Honcami a podľahli najtesnejším rozdielom. "Po deväťzápasovej víťaznej šnúre nás dokázali zdolať iba Honce a musím uznať, že boli najkvalitnejším a o gól lepším súperom. Ostatné mužstvá nás doma nedokázali zaskočiť a v ďalších zápasoch sme povinné body získali," začal v úvode predseda TJ Baník Nižná Slaná Radovan Hajči.

Vonku nenašli premožiteľa

Na súperovej pôde stratili body iba v Rakovnici, kde uhrali jediný nerozhodný výsledok v jesennej časti. Zdolali Rož. Bystré, Jovice, Hrhov, Drnavu a Slavošovce, kde sa zápas nakoniec skončil kontumáciou. "Drnava sa predstavila ako vyspelé mužstvo a právom patrí k vedúcej trojici. Po nerozhodnom polčase 1:1 sme dokázali oproti domácim naše šance využiť a v priebehu štvrťhodiny sme trikrát skórovali, čo vlastne bolo rozhodujúce pre ďalší priebeh zápasu. V Rakovnici bol pravý opak. Po jednogólovom vedení už naši kanonieri šance nepremenili a po vlastnej chybe sme v poslednej minúte inkasovali smolný vyrovnávajúci gól, ktorý nás môže mrzieť najviac," pokračoval R. Hajči.

Najlepšia defenzíva

V jesennej časti mali Nižnoslančania navlas rovnaké skóre doma i vonku a inkasovali najmenej iba po päť gólov. V ofenzívnej činnosti im spolu s Rakovnicou a Kečovom patrí druhé miesto. "Zadné rady s prehľadom riadil náš brankár Krnáč, ktorého sme získali z Gemerskej Polomy a taktiež záloha pracovala spoľahlivo. Do odvety bude potrebné káder doplniť o dvoch hráčov, ktorí by mali posilniť hlavne hrot útoku. Po zotrvaní Betliara v súťaži, kde sme už mali vyhliadnutých hráčov, sa musíme poobzerať a hľadať niekde inde," načrtol R. Hajči.

V príprave kvalitní súperi

Po ukončení jesene už do predohrávky nezasiahli, nakoľko mali hrať s Mladosťou Brzotín, ktorá bola však vylúčená zo súťaže. "Odohrali sme preto jedno stretnutie so štvrtoligovým Štítnikom K.T. Prípravné zápasy, ktoré chceme realizovať počas zimnej prestávky, plánujeme s mužstvami z I. triedy. Už máme aj ponuky, keďže z jednotky si nás všimli a považujú naše mužstvo za primeraného súpera. Samozrejme, tréningový proces bude pokračovať v telocvični a dúfam, že sa chlapci do odvetných bojov dobre pripravia po všetkých stránkach," povedal R. Hajči.

Postupové ambície

"Cieľom je vybojovať postup z najvyššej priečky, ale je možné, že bude reálny aj z druhého miesta, i keď v predošlej sezóne to Honciam nevyšlo. Už v rozpočte plánujeme vyčleniť finančné prostriedky na mládežnícke mužstvo a postavíme žiacku kategóriu, aby sme nemuseli platiť finančnú náhradu. Na odvetu do Honiec vycestujeme s cieľom vyhrať a bude preto dôležité hrať sústredene a s plným nasadením. Dôležitý bude zápas aj s Kečovom na ich pôde. Ďalšie mužstvo z hornej časti tabuľky ako Drnava, Rož. Bystré a Slavošovce privítame v domácom prostredí. Verím, že naša snaha a úsilie prinesú zaslúžené ovocie, budeme hrať dobrý futbal predovšetkým pre oko diváka a zápasy sa odohrajú a rozhodnú na trávniku bez akýchkoľvek machinácií, alebo za zeleným stolom. II. trieda je súčasťou okresného futbalu a je na škodu veci, že sa o našej súťaži píše pomerne málo," ukončil R. Hajči. Zdá sa, že sa čelo tabuľky po jeseni stabilizovalo a o priamom postupujúcom sa rozhodne medzi vedúcou trojicou. Bude preto zaujímavé sledovať ich odvetné stretnutia, ktoré určite sľubujú kvalitné súboje.

KAROL CSOBÁDI

FAKTY

n Výsledky jesennej časti: Nižná Slaná - Čoltovo 4:2 (0:2), Rož. Bystré - Nižná Slaná 1:3 (1:2), Nižná Slaná - Kovstav 2:1 (0:0), Rakovnica - Nižná Slaná 1:1 (0:0), Nižná Slaná - Bohúňovo 8:1 (2:0), Slavošovce - Nižná Slaná 0:3 kont., Nižná Slaná - Kružná 3:0 (1:0), Jovice --Nižná Slaná 0:6 (0:2), Nižná Slaná - Honce 0:1(0:0), Hrhov - Nižná Slaná 2:4 (2:1), Nižná Slaná - Kečovo 4:0 (1:0), Drnava - Nižná Slaná 1:4 (1:1)

1. doma650121:515

2. vonku651021:516

2. celkom12101142:1031

n Strelci: 8 gólov - S. Drábik, 6 gólov - J. Leštach, V. Karas, 4 góly - T. Čipka, 3 góly - R. Hajči, J. Cangár, S. Grančák, 2 góly - M. Ambróz, J. Turcsányi, 1 gól - V. Hlaváč, T. Regrút, Š. Gunár, M. Poťmák

n Najviac gólov nastrieľali doma Bohúňovu (8)

n Najviac gólov vonku nastrieľali Joviciam (6)

n Najpevnejšia obrana (iba 10 gólov)

n Najviac gólov v stretnutí Stanislav Drábik (4 - Joviciam)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbal chcú v Nižnej Slanej oživiť postupom