Hokejovú horúčku na Spiši cítia aj futbalisti. V niečom sú pre nich vzorom

Futbalisti Spišskej Novej Vsi.
Futbalisti Spišskej Novej Vsi. (Autor: FB FK Sp. N. Ves/D. Sitiariková)
Daniel Dedina|13. apr 2023 o 13:00

Sú znova na čele. Do konca je ďaleko, varuje tréner.

Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi je situovaný v blízkosti hokejového. Aj futbalisti preto intenzívne prežívajú súčasnú hokejovú horúčku v meste.

„Ukazujú, že sa to dá posunúť na iný level,“ vraví tréner FK Spišská Nová Ves BRANISLAV ONDÁŠ, ktorého tešia aj výkony jeho tímu.

Ten sa po krátkej odmlke vrátil do pozície lídra tabuľky. Na Spiši veria, že tento rok im to už s postupom do druhej ligy vyjde, hoci najmä v podobe Lipian majú veľmi zdatného súpera.

Vďaka víťazstvu 2:0 v utorkovej dohrávke proti Fiľakovu ste sa vrátili na čelo III. ligy Východ. Aké pocity to vo vás vyvoláva?

Ťažko povedať, stále je ešte veľa kôl do konca. Je to len priebežné umiestnenie v tabuľke. Tak, ako sme nerobili paniku, keď nás Lipany predbehli, nechceme to ani teraz preceňovať. Náš náskok je len jednobodový.

V druhej polovici marca ste dvakrát po sebe nevyhrali a o prvenstvo v tabuľke ste prišli. Aká bola v tom čase atmosféra v kabíne?

Samozrejme, mrzelo nás to. Najmä domáca prehra s Kalinovom, tá mrzí dodnes. Futbal je aj o prekvapeniach a menších pádoch. V Snine sme odohrali dobrý zápas a či to bola vôbec strata, ukáže samotná súťaž.

Na jar je Snina najlepším mužstvom, čo sa týka počtu bodov. Myslím si, že to tam nikto nebude mať jednoduché. My sme navyše takmer celý druhý polčas hrali o jedného hráča menej, napriek tomu sme v závere mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Kľúčové potom bolo prerušiť sériu ´nevíťazstiev´.

Vlani ste mali takisto výbornú jeseň, jarná časť vám už tak nevyšla. Neobávali ste sa po týchto výsledkoch, že na mužstvo sadá kríza?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hokejovú horúčku na Spiši cítia aj futbalisti. V niečom sú pre nich vzorom