Prvý súper Slovákov na EURO zatiaľ neoslnil. Veľa som sa naučil, vraví tréner Belgicka

Belgický futbalista Leonardo Trossard v prípravnom zápase proti Čiernej Hore.
Belgický futbalista Leonardo Trossard v prípravnom zápase proti Čiernej Hore. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. jún 2024 o 11:37

Mužstvo Belgicka zdolalo v prípravnom stretnutí tím Čiernej Hory, no výkonom zaostalo za očakávaním.

BRATISLAVA. Do úvodného zápasu belgických futbalistov na EURO 2024 v Nemecku zostáva týždeň a pol, no kouč „červených diablov“ Domenico Tedesco si rozhodne nemôže byť istý formou svojho mužstva.

Belgičania v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Bruseli síce zvíťazili nad výberom Čiernej Hory (2:0), predovšetkým v druhom polčase však svojich fanúšikov určite nenadchli.

Tedesco si po stretnutí uvedomoval nepresvedčivé predstavenie belgického tímu, no vraví, že jeho mužstvo ešte má k dispozícii prípravný duel proti mužstvu Luxemburska a pred prvým stretnutím v E-skupine šampionátu proti Slovákom ešte zostane niekoľko dní na „vyladenie orchestra“.

„Dnes som sa veľa naučil. Bol to dobrý prvý zápas pre debutanta Maxima De Cuypera i Axela Witsela, ktorý sa vrátil po dlhšej prestávke. Po striedaniach, ktoré som spravil, bolo v druhom polčase náročnejšie udržať štruktúru našej hry.

Ťažšie sme sa presadzovali, ale po 75. minúte sa to zlepšilo. V ďalšom zápase proti Luxembursku sa vráti do tímu Lukaku, aby odohral pár minút. Budeme tiež musieť upraviť nejaké veci,“ povedal Tedesco podľa webu nieuwsblad.be.

Tréner Domenico Tedesco.
Tréner Domenico Tedesco. (Autor: TASR/AP)

Skúsený Witsel zo španielskeho Atlética Madrid sa v reprezentačnom drese Belgicka objavil prvýkrát od 1. decembra 2022. Vraví, že to preňho bolo náročné a na hru v národnom mužstve si musel trochu zvyknúť.

„Je to trošku iné ako v Atléticu, kde vzadu hráme traja. V reprezentácii sa viac behá a hrá sa vo väčšom nasadení. Priznám sa, že chvíľu mi trvalo, kým som sa prispôsobil tempu, ale časom sa mi to podarilo a cítil som sa dobre.

Tieto zápasy sú dôležité na vybudovanie dynamiky smerom k ME. Musíme sa neustále zlepšovať, aby sme do Nemecka prišli dobre pripravení,“ poznamenal 35-ročný rodák z Liége.

Pri neúčasti brankára Realu Madrid Thibauta Courtoisa by mal byť belgickou jednotkou medzi tromi žrďami Koen Casteels.

„Či budem prvým brankárom, na to sa musíte opýtať trénera. Keď hráte za Belgicko, často sú v zápase nebezpečné jedna-dve situácie, pri ktorých sa musíte ukázať. Odohrali sme dobrý prvý polčas, no musíme byť efektívnejší,“ skonštatoval 31-ročný gólman nemeckého VfL Wolfsburg, ktorý má ponuky na prestup zo Saudskej Arábie.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Prvý súper Slovákov na EURO zatiaľ neoslnil. Veľa som sa naučil, vraví tréner Belgicka