Dokáže zatieniť belgického brankára? Bude to musieť dokázať na turnaji, vraví obranca

Belgický brankár Koen Casteels.
Belgický brankár Koen Casteels. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|7. jún 2024 o 15:31

Koen Casteels postupne nahrádza Thibauta Courtoisa v reprezentačnom drese.

BRUSEL. Nová brankárska jednotka Belgicka Koen Casteels môže na tohtoročných majstrovstvách Európy vystúpiť z tieňa Thibauta Courtoisa a bude mať dôveru zvyšku tímu, povedal v piatok jeho spoluhráč Thomas Meunier.

Tridsaťjedenročného Casteelsa predtým v piatok vymenoval za prvú voľbu Belgicka na EURO 2024 tréner Domenico Tedesco, ktorý mal vlani spory s brankárom Realu Madrid Courtoisom.

Casteels, ktorý hrá za bundesligový klub VfL Wolfsburg, odohral štyri z posledných desiatich medzinárodných zápasov Belgicka pri absencii Courtoisa.

Ten pred rokom vyletel z tímu, keď nebol vymenovaný za kapitána, a o niečo neskôr utrpel vážne zranenie kolena. V ostatných šiestich zápasoch nastúpil brankár Nottinghamu Forest Matz Sels.

Courtois sa minulý mesiac vrátil do tímu Realu Madrid a minulú sobotu vo finále Ligy majstrov, keď vo Wembley porazili Borussiu Dortmund, predviedol niekoľko kľúčových zákrokov, ale už predtým povedal, že na EURO 2024 nebude fit.

Thibaut Courtois po víťazstve Realu Madrid vo finále Ligy majstrov.
Thibaut Courtois po víťazstve Realu Madrid vo finále Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)

Na otázku, či Casteels dokáže zabezpečiť, aby si belgickí fanúšikovia nevšimli Courtoisovu absenciu, Meunier odpovedal na piatkovej tlačovej konferencii: "Bude to musieť dokázať na turnaji.

"O jeho kvalite však niet pochýb. Ukázal to už v Bundeslige. Celé mužstvo mu verí a som si istý, že odohrá veľmi dobrý turnaj," dodal obranca.

Meunier povedal, že značnú dôveru má aj 38-ročný tréner Tedesco, ktorý sa chystá na svoj prvý veľký turnaj.

"Hrať na majstrovstvách Európy znamená, že každý zápas je dôležitý a že nemáte žiadne menej dôležité zápasy," vysvetlil.

"Tedesco má predsa skúsenosti s rýchlym sledom dôležitých zápasov. V minulosti musel hrať postupne aj Bundesligu, pohárové zápasy a Ligu majstrov. To je tak trochu to isté ako majstrovstvá Európy."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Dokáže zatieniť belgického brankára? Bude to musieť dokázať na turnaji, vraví obranca