Hovoria otvorene o pomeroch i financiách. Na východe sa odhlásil ďalší klub

Sezóna 2022/2023 bude bez futbalistov Bardejovskej Novej Vsi.
Sezóna 2022/2023 bude bez futbalistov Bardejovskej Novej Vsi. (Autor: Peter Cingel)
Daniel Dedina|10. aug 2022 o 08:30

Šott: Podmienky hráčov nepritiahnu. Rozhoduje to, koľko peňazí dostanú.

Jeho otec je prezident klubu, v tíme mal aj svojho syna. On sám je hrajúci tréner a ikona klubu.

Bardejovská Nová Ves predstavuje mestskú časť vyše 30-tisícového Bardejova. Sídli v nej donedávna farmársky tím tamojšieho Partizána.

V uplynulých rokoch šlo o stabilného účastníka regionálnych súťaží. Dotiahol to až do tretej ligy, po reorganizácii mal pokračovať v piatej. Napokon je všetko inak. Klub sa krátko pred začiatkom sezóny odhlásil zo súťaže.

„Povedali sme si, že radšej odstúpiť teraz, ako po siedmom-ôsmom kole,“ hovorí hrajúci tréner ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves FRANTIŠEK ŠOTT ml.

Končí len A-mužstvo Bardejovskej Novej Vsi? Či aj mládežnícke tímy?

Mládež funguje ďalej. Akurát pri mužoch sme to nevyskladali.

Koľko mládežníckych tímov v súčasnosti máte?

Jeden žiacky, spoločne s Dlhou Lukou, a jeden dorastenecký. Oba účinkujú v oblastných súťažiach. Nie je to žiadna sláva, lepší hráči odchádzajú do Bardejova. Nemáme tu školu, takže pre deti je to pohodlnejšie.

Aj pri mládeži sú v dnešnej dobe problémy. V období pred koronou som chodil vešať oznam na zastávky a stĺpy v troch blízkych dedinách – Beloveži, Komárove a Hrabovci. Cieľom bolo, aby sa nám ozvali tí, ktorí majú záujem hrať v Bardejovskej Novej Vsi. Nebol to výber, ale nábor. Žiaden telefonát však neprišiel.

Aký bol dôvod odhlásenia A-mužstva z novovytvorenej V. ligy Sever VsFZ?

Nízky počet hráčov a ekonomické hľadisko. Na veľké prestupy sme peniaze nemali, ani prestupové tabuľky tomu príliš nepomáhajú. Lokálpatrioti už v dnešnej dobe vymreli, každý pozerá nie na to, kde bude hrať, ale za koľko.

U nás je k dispozícii komplex zahŕňajúci ihrisko, materiálne vybavenie, saunu i regeneráciu, ale to sú veci, ktoré hráčov nepritiahnu. Niekde dostanú viac peňazí aj za prehratý zápas, než u nás za výhru, pretože sú odmeňovaní formou štartovného. Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, ale väčšinou je to tak.

Nebolo možné vyskladať aspoň menej početný káder, s ktorým by ste súťaž odohrali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hovoria otvorene o pomeroch i financiách. Na východe sa odhlásil ďalší klub