Horší zápas Slovana som nevidel. Iný tréner ako Weiss by už možno skončil, vraví Dobrotka

Momentka z odvetného zápasu play-off Európskej ligy, Aris Limassol - ŠK Slovan Bratislava.
Momentka z odvetného zápasu play-off Európskej ligy, Aris Limassol - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR/CNA - MARIOS GREGORIOU)
Michal Šášky|1. sep 2023 o 01:10

Slovan po Lige majstrov skončil aj v Európskej lige.

Po prvom zápase si nik nepripúšťal zaváhanie. Skúsené mužstvo Slovana Bratislava pod vedením renomovaného trénera Vladimíra Weissa staršieho doma vyhralo v play-off Európskej ligy nad Arisom Limassol 2:1.

V odvete na Cypre však slovenský majster totálne zlyhal. V jednom momente prehrával o päť gólov, v závere kozmeticky upravil skóre na konečných 2:6.

Pre Slovan je to najhoršia európska prehra od 3. predkola Európskej ligy 2018/19, keď padol na ihrisku Rapidu Viedeň 0:4.

Vyšším rozdielom naposledy podľahol Young Boys Bern v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/15 (0:5). Teraz našťastie zistil, že na súťaž nedorástol, ešte v kvalifikácii.

Tretí rok po sebe si Slovan zahrá skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy (EKL). Za posledných päť rokov ho štvrtý raz čaká európska jeseň.

Z Poľska si debakel v Limassole pozrel aj MARTIN DOBROTKA, bývalý hráč Slovana a stále aktívny futbalista v službách druholigového Arka Gdyňa.

Čo sa v rozhovore dočítate:

  • Prečo Slovan zlyhal?
  • Dozrel Nino Marcelli na Európu?
  • Bola chyba, že nehral Guram Kašia?
  • Ako by vyzerala odveta, ak by hral kapitán Weiss?
  • Kto by dostal najnižšiu známku a kto hral najlepšie?
  • Čo znamená skupina EKL pre Slovan a čo pre Trnavu?

Aké sú vaše dojmy krátko po záverečnom hvizde?

Nuž, musím poznamenať, že Slovan to na cyperské mužstvá asi nevie. Či už to bolo v 99-tom s Famagustou, či s APOEL Nikózia so mnou v sezóne 2011/12, či tentoraz s Arisom. Bol to najslabší zápas Slovana za posledné roky. Asi najhorší, aký som videl na vlastné oči. V tomto zápase hráčom naozaj nevychádzalo absolútne nič.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Aris Limassol - Slovan Bratislava (6:2)

Aké ste mali očakávania po prvom zápase, v ktorom Slovan vyhral 2:1 a možno mohol aj vyšším rozdielom? Povedali ste si, že tento dvojzápas jednoducho už musí zvládnuť?

Presne tak. Síce sa prvý duel skončil 2:1, ale ako ste povedali, mohlo sa to skončiť vyšším rozdielom, keďže Slovan zbytočne inkasoval. Hral však dobre, hral agresívne. Bola tam opodstatnená nádej, že sa ten postup podarí uhrať. Ale dnes to nebol ten istý Slovan...

V čom bola odveta iná oproti zápasu v Bratislave?

V hre Slovana sme nevideli taký život ako na Tehelnom poli, bolo to bezduché. Tím podal diametrálne odlišný výkon oproti predošlým európskym zápasom, s ktorým nemôže pomýšľať na postup.

I keď v prvom polčase bola po znížení Slovana fáza, kde svitla nádej spraviť niečo so zápasom. V ofenzíve sa čo-to vymyslelo, Slovan dal dva góly, bola tam výborná prihrávka Juraja Kucku. Ale vzadu to bolo veľmi zlé. A to bol hlavný rozdiel medzi tými dvomi zápasmi.

Čo teda rozhodlo o debakli v Limassole?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Horší zápas Slovana som nevidel. Iný tréner ako Weiss by už možno skončil, vraví Dobrotka