V Manchestri mu skončí kontrakt. Bude Guardiola viesť Anglicko?

Španielsky tréner Manchestru City Pep Guardiola.
Španielsky tréner Manchestru City Pep Guardiola. (Autor: TASR)
TASR|14. okt 2024 o 13:38

Anglickú reprezentáciu dočasne vedie Lee Carsley.

LONDÝN. Španiel Pep Guardiola sa ešte nerozhodol, či bude aj po sezóne pokračovať na lavičke Manchestru City. Päťdesiattriročného kouča spájajú médiá s anglickou reprezentáciou, ktorú dočasne vedie Lee Carsley.

Od Guardiolovho príchodu vybojovalo City 18 trofejí vrátane šiestich majstrovských titulov, dvoch Pohárov FA a v sezóne 2022/23 triumfovalo aj v Lige majstrov.

K predĺženiu kontraktu, ktorý mu skončí v júni 2025, však zatiaľ neprišlo a v médiách sa začína špekulovať, že by Guardiola mohol prevziať Albión. Španiel v lete povedal, že v Manchestri by rád zostal, no bližšie sa zatiaľ nevyjadril.

"Odísť zo City? Ešte som sa nerozhodol. A nie je ani pravda, že budem ďalším trénerom Anglicka. Ak by som sa už rozhodol, tak by som to povedal. Môže sa stať všetko," uviedol v talianskej talk šou Che tempo Che Fa.

Bývalý kapitán Manchestru United a v súčasnosti televízny expert Roy Keane si myslí, že Anglická futbalová asociácia (FA) by si mala dať s rozhodnutím na čas.

"FA musí hľadať najlepšieho chlapa, nech je to ktokoľvek. Ísť po tom najlepšom. Pepova zmluva vyprší v lete," citovala Íra agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Manchestri mu skončí kontrakt. Bude Guardiola viesť Anglicko?