Videoanalytik z Bosny: Nechápem, ako sa Slovensko ocitlo v piatom koši

Admir Kozlič (zľava).

Videoanalytik z Bosny: Nechápem, ako sa Slovensko ocitlo v piatom koši

Admir Kozlič (zľava). (Zdroj: NFSBIH)
Admir Kozlič (zľava).
Admir Kozlič (zľava). (Zdroj: NFSBIH)
Titanilla Bőd|24. okt 2022 o 08:00

Admir Kozlič v minulosti pôsobil v Dunajskej Strede.

Tvrdí, že z piateho koša sa chcel každý vyhnúť Slovensku, no myslí si, že jeho tím má šancu postúpiť na EURO 2024.

ADMIR KOZLIČ, videoanalytik reprezentácie Bosny a Hercegoviny, pozná Slovensko veľmi dobre.

Pôsobil tu v dvoch etapách ako člen realizačného tímu DAC Dunajskej Stredy. Najprv od júla 2018 do januára 2020 bol jedným z asistentov Petra Hyballu, a na niekoľko mesiacov sa vrátil k mužstvu aj na jeseň 2021, keď bol trénerom Antal Németh, respektíve Joao Janeiro.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Ako prijali žreb kvalifikačných skupín v Bosne a Hercegovine?
  • Ako vidia šance na postup v Bosne?
  • Ako si spomína na zápas, v ktorom bolo v Žiline 7000 bosnianskych fanúšikov?
  • Prečo si myslí, že mu je Slovensko súdené?
  • V čom sú Slovensko a Bosna futbalovo odlišné?
  • V čom vidí najväčšiu silu súčasnej reprezentácie Bosny?
  • Čo by pre Bosnu a Hercegovinu znamenala účasť na majstrovstvách Európy?
  • Ktorý zápas Dunajskej Stredy bol preňho nezabudnuteľný?

Aké boli reakcie v Bosne na žreb kvalifikácie EURO 2024? Dostali ste sa do skupiny J spolu s Portugalskom, Islandom, Slovenskom, Luxemburskom a Lichtenštajnskom.

Po dobrých výsledkoch v Lige národov všetci očakávali žreb v napätí. Každý bol nastavený tak, že ak budeme mať šťastie, teraz tu bude veľká šanca dostať sa na európsky šampionát. Myslím si, že môžeme byť spokojní s tým, akých súperov sme dostali.

Mali sme šťastie a vyhli sme sa niektorým dobrým tímom z tretieho a štvrtého koša, ale čo sa týka piateho koša, tam nám šťastie neprialo. Dostali sme z neho práve Slovensko, ktorému by sa každý najradšej vyhol. Pravdupovediac, ani nechápem, ako sa Slovensko ocitlo v piatom koši.

Z prvého koša sme dostali Portugalsko, ktoré poznáme veľmi dobre, dvakrát sme s ním hrali baráž. Mohli by sme si povedať, že Maďarsko by bolo lepším súperom z prvého koša, ale Maďari nedávno dvakrát zdolali Angličanov, takže tu sa už súper naozaj nevyberá.

Favoritom skupiny je bezpochyby Portugalsko. Kto bude podľa vás okrem nich najťažším súperom?

Portugalsko určite má kvalitu, aby túto skupinu vyhralo, ale netreba zabudnúť, že Cristiano Ronaldo nehrá momentálne v najlepšej forme. Nikto sa vopred nevzdáva a aj my máme nádej, že im možno uchmatneme nejaký bod.

Znie to ako fráza, no v súčasnosti už naozaj neexistuje ľahký súper. Nedávno sme hrali s Luxemburskom a videli sme slušný tím, ktorý môže potrápiť mnohých súperov. Následne uhrali remízu 3:3 v Istanbule s Tureckom.

Myslím si však, že najťažšie zápasy nás čakajú proti Slovensku a Islandu, ktoré sa tiež budú chcieť kvalifikovať na európsky šampionát. Každá z týchto troch reprezentácií si myslí, že môže skončiť na druhom mieste.

Podľa mňa rozhodnú malé detaily, svoju úlohu môžu zohrať aj zranenia. Ak nejaký kľúčový hráč vypadne z kádra, môže to ovplyvniť konečný výsledok. Ide o tri malé krajiny, ktoré nemajú k dispozícii 40 hráčov rovnakej kvality. Ak by sa zranil trebárs Džeko alebo Škriniar, ťažko ich nahradiť.

V minulosti ste pôsobili na Slovensku. Aká bola vaša prvá reakcia, keď ste uvideli počas žrebu papierik s nápisom „Slovakia“?

Slovensko mi je istým spôsobom súdené.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Videoanalytik z Bosny: Nechápem, ako sa Slovensko ocitlo v piatom koši