Francúzskych bežcov suspendovali po vzájomnej potýčke

TASR|23. júl 2011 o 19:33

Francúzska atletická federácia predbežne suspendovala dvoch bežcov na stredné vzdialenosti po bitke na podujatí Diamantovej ligy.

Obaja francúzski atléti mali medzi sebou napäté vzťahy už roky.

MONAKO. Francúzska atletická federácia (FFA) predbežne suspendovala dvoch bežcov na stredné vzdialenosti - Mehdiho Baalu a Mahiedinea Mekhissiho-Benabbadu po bitke na podujatí Diamantovej ligy.

Spomínaní atléti mali medzi sebou napäté vzťahy už roky a to vyvrcholilo roztržkou na konci piatkového behu na 1500 metrov podujatia Herculis, ktoré hostil štadión v Monaku. Baala udrel hlavou do Mekhissiho, ktorý odpovedal niekoľkými údermi.

Obidvaja bitkári sa vzájomne urážali aj potom, ako ich oddelili. Podľa FFA bolo správanie atlétov "neopísateľné" a obidvaja sú suspendovaní až do rozhodnutia disciplinárnej komisie, ktorá zasadne v časovom horizonte najbližších ôsmich dní.

V prípade zákazu činnosti zmeškajú svetový šampionát v kórejskom Daegu, ktorý sa začína 27. augusta. "Bolo to nepochopiteľné," poznamenal technický riaditeľ FFA Ghani Yalouz. "Povedal som im, aby sa jeden druhému ospravedlnili a to aj urobili," dodal.

Baala vyhral na majstrovstvách sveta v roku 2003 striebro a skončil tretí na pekinskej olympiáde v roku 2008 (beh na 1500 metrov). Mekhissi-Benabbad zaznamenal v Pekingu 2008 druhé miesto v prekážkovom behu na 3000 metrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Francúzskych bežcov suspendovali po vzájomnej potýčke