Francúz Huet o poľských cestách: Neviem, spal som

Tréner Francúzov. Dave Henderson už nechcel nafukovať bublinu.
Tréner Francúzov. Dave Henderson už nechcel nafukovať bublinu. (Autor: tasr)
Marián Špacai|29. apr 2011 o 00:00

Vyše päťhodinovú cestu z Krakova francúzska reprezentácia "prežila" a je v dejisku MS. Ako je známe, agentúra im omylom zabukovala letenky do Krakova, odkiaľ potom do Košíc museli autobusom.

Touto kuriozitou sa aj hokejisti krajiny galského kohúta dostali do médií, inak by pri Kanaďanoch, Švédoch, Američanoch nemali miesto.

KOŠICE. Správička, že agentúra, ktorá vybavovala letenky, Francúzov omylom poslala namiesto Košíc do Krakova, pobavila.

Síce sa potom pokúšali letenky prebukovať do Košíc, ale už neúspešne, keďže pre takú početnú výpravu nebolo miesta. A tak im neostávalo nič iné, len naozaj letieť do Krakova a odtiaľ sa na východ Slovenska "terigať" autobusom.

Podráždený otázkami

Prílet na krakovské letisko mali predvčerom o 13.20 hod., o ôsmej večer mali vyhradený ľad na tréning v Steel Aréne. Do nej síce napokon dorazili načas, ale tréning logicky bezprostredne po úmornej ceste zrušili, iba sa zľahka popreťahovali a na ľad nevykorčuľovali. Až včera ráno si teda vyskúšali košické klzisko.

"Nechajme už túto tému, už sa o tom popísalo dosť. Áno, prišli sme autobusom, stala sa chyba. Sme však tu, a to je najpodstatnejšia vec. Som už unavený otázkami o tejto veci," odmietol debatu na túto tému kanadský tréner Francúzska Dave Henderson.

Na otázku, ako dlho cesta trvala, odvetil, že nevie a jeho hlas skĺzol do podráždenosti. Neboli sme akiste prví, ktorí sa ho na to za posledné hodiny pýtali.

"Sme tu, prišli sme, všetko je OK. Žiaden problém. Je absurdné, že sa ma novinári na to toľko pýtajú. Nerobme už z toho bublinu, riešme to, prečo sme tu. Chceme sa zachrániť v A-divízii, čo bude ťažké," vytočený bol 59-ročný rodák z Winnipegu.

Aspoň dobrý teambuilding

O čosi otvorenejšia bola najväčšia hviezda Francúzska, brankár Cristobal Huet. Víťaz Stanley Cupu z vlaňajška s Chicagom prezradil, že cesta trvala vyše päť hodín.

"Bol to veru dlhý deň, spôsobil to omyl agentúry. Cesta v autobuse však bola aspoň dobrým teambuildingom, posilnil sa tímový duch," odvetil s úsmevom Huet.

Bola teda neplánovaná autobusová story napokon nebodaj aj zábavným spestrením? "Áno aj nie. Prišli sme skutočne uťahaní."

Francúzi totiž nešli po žiadnej autostráde, veď ani u nás nie sú cesty žiadnou výhrou, no a tie poľské sú "preslávené", hovorí sa o nich ako o jedných z najhorších v Európe. "No, myslím, že to bolo v pohode. Ja som spal, takže veľa som toho nevidel," vynašiel sa 35-ročný gólman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Francúz Huet o poľských cestách: Neviem, spal som