Finále pod košmi v Krompachoch

Sportnet|16. máj 2012 o 00:00

Regionálna 2. basketbalová liga mužov vyvrcholí cez víkend v Krompachoch. Domáci Dastet sa v rozhodujúcom druhom zápase stretne s Kapybary Košice.



KROMPACHY. Pred týždňom v prvom finálovom zápase sa na palubovke v Košiciach viac darilo Dastetu po víťazstve 83:59, a aj preto je líder po základnej časti podstatne bližšie k prvenstvu v play–off.

Odchovanec basketbalu v Krompachoch Tomáš Drankaľuk patrí medzi opory svojho tímu a výhru o 24 bodov pripisuje aj skúseným posilám: „S Kapybary sme vyhrali aj v základnej časti a boli sme radi, že sú naším finálovým súperom, je to najlepšie mužstvo v súťaži. Je tam veľa skúsených hráčov z najvyšších súťaží, no boli sme prekvapení z odovzdaného výkonu, akoby neboli vo svojej koži. My sme sa spoliehali najmä na Mareka Šteca a Michala Kožára, ktorí k nám prišli na hosťovanie z Levíc, resp. zo Žiliny. V tomto zápase boli rozhodujúci, veď Štec dal43 bodov. Naviac sme dobre bránili.” Drankaľuk, ktorý sa teraz venuje mládeži v Danax šport Košice, sa teší na sobotňajší rozhodujúci zápas pod domácimi košmi od 16. hod.: „Dobre sa pripravíme, chceme vyhrať súťaž a očakávame, že k dobrému basketbalu prispejú všetci aktéri. O postup do 1. ligy nemáme záujem, veď okrem dvoch všetci sme už tridsiatnici, máme rodiny. Hráme pre potešenie a popularizáciu basketbalu v regióne. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Finále pod košmi v Krompachoch