EYOF 2021 na Slovensku budú pravdepodobne v Banskej Bystrici, nahradí Košice

Prezident Slovenského olympijského výboru a podnikateľ Anton Siekel.
Prezident Slovenského olympijského výboru a podnikateľ Anton Siekel. (Autor: SITA)
SITA|3. máj 2019 o 12:11

O organizáciu súperili ešte Žilina a Šamorín.

BRATISLAVA. Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) vybral mesto Banská Bystrica ako náhradníka za Košice pre organizácii XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže 2021.

Definitívne určenie mesta spod Urpína za dejisko letného EYOF-u 2021 podlieha schváleniu banskobystrickým mestským zastupiteľstvom a súhlasu tohto riešenia exekutívou Európskych olympijských výborov (EOV).

"V prospech Banskej Bystrice zahrali predovšetkým najlepšie možnosti ubytovania približne štyritisíc účastníkov multišportového podujatia, ako aj ďalších približne tisíc rozhodcov, technických delegátov, oficiálnych hostí a dobrovoľníkov.

V neprospech Šamorína hovoril veľký nedostatok ubytovacích kapacít, v neprospech Žiliny zase nedostatočné vybavenie niektorých internátov," uvádza sa v správe na oficiálnom webe SOŠV.

EYOF 2021 sa pôvodne mal konať v Košiciach, ale mesto koncom marca odstúpilo od organizácie podujatia. Košice predtým neúspešne žiadali o navýšenie 12-miliónovej dotácie poskytovanej vládou na organizáciu EYOF-u o ďalších 10 miliónov eur, k čomu zaviazali vedenie mesta poslanci.

Multišportové olympijské podujatie európskeho charakteru pre mládež vo veku od 14 do 18 rokov sa malo v Košiciach uskutočniť od 24. júla do 1. augusta 2021. Na podujatí sa predpokladá účasť 3600 športovcov.

Prezident SOŠV Anton Siekel už pred odstúpením Košíc avizoval, že nepripúšťa možnosť, aby Slovensko prišlo o organizáciu podujatia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»EYOF 2021 na Slovensku budú pravdepodobne v Banskej Bystrici, nahradí Košice