Nemcom bude chýbať výrazná osobnosť, problémy majú aj Taliani

Tréner Joachim Löw (vľavo) a Leon Goretzka.
Tréner Joachim Löw (vľavo) a Leon Goretzka. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. jún 2021 o 15:58 (aktualizované 10. jún 2021 o 19:01)

EURO 2020 sa začne už v piatok.

BRATISLAVA. Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nebude mať v úvodnom vystúpení v F-skupine EURO 2020 proti Francúzsku (v utorok 15. júna o 21.00 h v Mníchove) k dispozícii Leona Goretzku.

Stredopoliar Bayernu Mníchov sa už síce po zranení nohy vrátil do tréningového procesu, ale do stretnutia so svetovými šampiónmi sa nestihne fyzicky pripraviť.

"Je vylúčené, že by hral v prvom zápase. Je to však výrazná osobnosť a pre nás veľmi cenný hráč. Som si istý, že bude hrať na tomto turnaji dôležitú rolu," povedal riaditeľ nemeckého tímu Oliver Bierhoff, citovala ho agentúra DPA.

Ešte väčšie problémy pred začiatkom šampionátu riešila talianska výprava. 

Deň pred otváracím duelom futbalového EURO 2020 proti Turecku požiadala UEFA o možnosť dopísať na súpisku Gaetana Castrovilliho z Fiorentiny.

Dôvodom bola absencia stredopoliara Lorenza Pellegriniho, ktorý prišiel o šampionát pre svalové problémy. Tímy mohli urobiť zmeny v nominácii do 24 hodín pred svojím prvým zápasom na šampionáte, a tak UEFA žiadosti vyhovela.

"Bohužiaľ, tento prekliaty problém v mojom stehne mi znemožnil hrať na majstrovstvách Európy. Je to veľké sklamanie," uviedol na sociálnych sieťach stredopoliar rímskeho AS. 

Taliani sa v piatkovej ouvertúre musia zaobísť aj bez stredopoliara Marca Verrattiho z PSG, pretože má naďalej problémy s kolenom a nie je zatiaľ stopercentne fit.

Otázne je aj nasadenie ďalšieho hráča zo stredu poľa Stefana Sensiho. Ten si poranil stehno v záverečnom ligovom dueli Interu Miláno.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Nemcom bude chýbať výrazná osobnosť, problémy majú aj Taliani