Enkláva legionárov sa v Tatrane rozrástla

Novic. So Slovincom Mlakarom (vľavo) rátajú do obrany i útoku.
Novic. So Slovincom Mlakarom (vľavo) rátajú do obrany i útoku. (Autor: sita)
Sportnet|9. jan 2014 o 00:00

Tatran Prešov angažoval skúseného slovinského pivota, reprezentanta Matjaža Mlakara, ktorý obliekal dresy najlepších klubov krajiny.

Enkláva zahraničných hráčov v kádri deväťnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna sa rozrástla.

PREŠOV. Uzavretím jedenapolročného kontraktu s bývalým hráčom RK Sevnica, Cimoš Koper, Laško Celje, Gorenje Velenje i Branik Maribor sa počet legionárov v prešovskom Tatrane zaokrúhlil na rovných desať.

Najpočetnejšie zastúpenie má Česko, odkiaľ sú Krupa, Číp a Hrstka. Ďalšími sú Lotyš Kristopans, Srb Verkič, Čiernohorec Pejovič, Poliak Krzysztofik, Ukrajinec Sadovyi, Rus s českým pasom Radčenko a najnovšie Slovinec Mlakar.

„Angažovanie ďalšieho hráča, konkrétne na post pivota, si vynútili nečakané, vážne a dlhodobé zranenia Andreja Petra a Damiana Krzysztofika,“ pripomenul majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

„Tretí, ktorý je v kádri, je Marek Páleš, v základnej časti extraligy ale hrá v slovenskej  'dvadsiatke'. Navyše, aj on sa pred záverom jesennej časti sezóny zranil. Túto časť sme teda dohrávali s na pivote alternujúcim Petrom Tumidalským. Počnúc dvadsiatym januárom rozbalí Tatran veľkú paletu zápasov v odvetnej časti sezóny stretnutiami slovenskej extraligy, Slovenského pohára, potom príde na rad SEHA GSS liga a zápasy skupinovej fázy Pohára EHF. V nich ešte nebudeme môcť rátať s Petrom ani Krzysztofikom. Takže neostávalo iné, než sa poohliadnuť po nejakej náhrade dovtedy, kým sa spomenutí hráči neuzdravia.“

Vyberali z pätice zahraničných pivotov

Ako nám M. Chmeliar prezradil, v hľadáčiku mal Tatran päticu zahraničných pivotov. Voľba padla na Slovinca Matjaža Mlakara.

„Prvý, ktorého nám manažéri z Balkánu ponúkli, bol Uroš Vilovski z maďarského Veszprému. Klub ho chcel uvoľniť, hráč chcel do Prešova ísť, no napokon sa situácia skomplikovala pre určité finančné nezrovnalosti medzi hráčom a klubom. Druhým bol Mladen Rakčevič, prvý pivot čiernohorskej reprezentácie, bývalý hráč Metalurgu Skopje, odkiaľ po údajných nezhodách s trénerom Červarom prestúpil do AEK Atény. Gréci ho však predčasne spod platnej zmluvy uvoľniť nechceli. Tá mu vyprší v lete, kedy bude pripravený s nami znova rokovať. Tretí bol Marino Marič z Croatie Záhreb, ktorý po sezóne prestupuje do bundesligového Melsungenu. Tento pivot by bol prišiel iba na pol roka. Potom sa chystá do Nemecka. Navyše, ide o hráča, ktorý nehráva v obrane. A takého sme tu už v minulosti mali. Štvrtým bol Ratko Nikolič, niekdajší kapitán srbskej reprezentácie, dlhé roky pôsobiaci v Španielsku, ale tiež použiteľný viac–menej len pre útok. Pre Nikoliča nezahral ani fakt, že prsty v jeho prípadnom príchode by mal aj človek, ktorého som pred časom z Tatrana vyhodil. Nakoniec naša voľba i na základe rozhodnutia trénera Hatalčíka padla na Mlakara. Skúseného hráča, hrajúceho v obrane i v útoku, čo je v dnešnej hádzanej trend. Kontrakt sme podpísali na jeden a pol roka. V zmluve je ale zakotvené, že po polroku môže od nej odstúpiť bez udania dôvodu klub i hráč. To preto, aby v prípade, žeby obe strany mali záujem pokračovať v spolupráci i v nasledujúcej sezóne, náš klub by v takom prípade už nemusel platiť vysoké registračné poplatky.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Enkláva legionárov sa v Tatrane rozrástla