Pred ním to dokázal Šesták. Adebayor strelil proti Galatasarayu už svoj druhý hetrik

Emmanuel Adebayor.
Emmanuel Adebayor. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. nov 2017 o 13:09

Slovenskému futbalistovi sa to podarilo ešte v roku 2011.

ISTANBUL. Togský futbalový útočník Emmanuel Adebayor herne aj strelecky pookrial v tureckom klube Istanbul Basaksehir FK. Tridsaťtriročný rodák z Lomé zamieril do ambiciózneho tímu na konci januára, predtým mu nevyšiel angažmán v Crystal Palace.

V tureckej Süper Lig doteraz odohral 22 stretnutí, v ktorých zaznamenal trinásť gólov.

Adebayorove zakončovateľské kvality v sobotu okúsil iný istanbulský klub - slávnejší Galatasaray. Basaksehir triumfoval vysoko 5:1, Adebayor dosiahol hetrik a prispel k tomu, že jeho mužstvo sa bodovo (26) dotiahlo práve na Galatasaray, ktorý doteraz sám okupoval líderskú pozíciu.

"Cítim v sebe veľké šťastie. V minulosti som už proti Galatasarayu strelil hetrik a podarilo sa mi to znova," pripomenul niekdajší hráč Arsenalu Londýn, Manchestru City či Realu Madrid svoj kúsok z 10. apríla tohto roka, keď tromi presnými zásahmi dopomohol Basaksehiru k triumfu 4:0.

"Prežívame krásnu sezónu, ale ešte je priskoro hovoriť o majstrovskom titule. Bilancovať budeme až v lete," doplnil Adebayor pre web sporundibi.com.

Posledným hráčom pred Adebayorom, ktorý dal tri góly do siete slávneho klubu Galatasaray, bol slovenský bývalý reprezentant Stanislav Šesták. Rodák z Demjaty zažil takýto nezabudnuteľný deň 13. marca 2011 ešte vo farbách Ankaragücü.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pred ním to dokázal Šesták. Adebayor strelil proti Galatasarayu už svoj druhý hetrik