Dvadsiatka vyhrávala nad Kanadou 3:1, prehrala 3:6

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. dec 2012 o 10:29

Slováci prehrali aj druhý zápas na majstrovstvách sveta, keď nestačili na favorizovanú Kanadu.

UFA. Slováci mali výborný vstup do zápasu a gólmi Marka Daňa a Tomáša Mikúša vyhrali úvodné dejstvo 2:0. Ešte v 31. minúte po ďalšom presnom zásahu Daňa viedli senzačne 3:1, ale zámorskí reprezentanti už v druhej tretine otočili skóre vo svoj prospech a do konca duelu náskok ešte zveľadili.

Od 27. minúty hral slovenský tím bez obrancu Patrika Lužu, ktorého po tvrdom ataku Anthonyho Camaru museli otraseného a so zafixovanou krčnou chrbticou odviezť do nemocnice. Kanaďania doplatili na prehnanú tvrdosť dvoma vylúčeniami na 5 minút a do konca zápasu.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša sa najbližšie stretnú v nedeľu 30. decembra o 15.00 SEČ v dôležitom súboji s Nemeckom.

Ernest Bokroš, tréner SR 20 (zdroj: SZĽH): "Prehra nás samozrejme mrzí, najmä po tom, ako dobre sme mali stretnutie rozohrané. Dovolím si tvrdiť, že pri hre piatich proti piatim sme boli Kanaďanom viac ako vyrovnaným súperom. Naša hra mladým Kanaďanom evidentne nesedela a snažili sa provokovať, viaceré súboje dohrávali za hranicou pravidiel, na čo doplatil Patrik Luža, ktorého museli po nešetrnom faule previezť na vyšetrenie do nemocnice. O výsledku rozhodla naša nedisciplinovanosť v závere druhej tretiny, keď sme zbytočnými faulami darovali súperovi presilovky a umožnili sme vyrovnať a následne streliť vedúci gól. Proti silnej Kanade, v ktorej zostave je veľa šikovných hráčov, viacerí so skúsenosťami z NHL, sa hrá veľmi ťažko v oslabení. Ak by sme záver prostrednej časti ustáli, Kanaďania by to v záverečnej tretine mali oveľa ťažšie. Aj keď sme obe stretnutia na šampionáte prehrali, naša hra mala tvár a to musíme preniesť aj do nedeľňajšieho zápasu proti Nemecku. Máme jeden deň voľna, ktorý využijeme na zodpovednú prípravu, lebo predpokladám, že aj Nemci sa dnes už budú psychicky pripravovať na zápas s nami pre obe družstvá to môže byť existenčné stretnutie na šampionáte."

Kanada - Slovensko 6:3 (0:2, 4:1, 2:0)

Góly: 23. Strome (Drouin, Rielly), 32. Rielly (Scheifele, Nugent-Hopkins), 36. Rattie (Ouellet, Rielly), 40. Scheifele (Ouellet, Reinhart), 44. Nugent-Hopkins (Huberdeau), 48. Strome (Wotherspoon) - 3. Daňo (Matis, Mikúš), 16. Mikúš (Reway, Daňo), 31. Daňo (Bagin). Rozhodovali: Hodek (ČR), Levonen (Fín.) - Haster (Švéd.), Jucers (Lot.), vylúčení: 4:5, navyše Lipon, Camara (obaja Kan.) 5+DKZ, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0.

Kanada: Subban - Harrington, Hamilton, Ouellet, Reinhart, Rielly, Wotherspoon, Murphy - Nugent-Hopkins, Huberdeau, Scheifele - Strome, Ritchie, Drouin - Lipon, Danault, McNeill - Rattie, Camara, MacKinnon

SR: Nagy - Čerešňák, Nechala, Rusina, Bagin, Luža, Korím, Bajaník, Búri - Mikúš, Daňo, Matis - R. Mráz, Bíreš, B. Mráz - Kolena, Reway, Uhrík - Hudec, Fujerik, Rapáč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvadsiatka vyhrávala nad Kanadou 3:1, prehrala 3:6