Štvrťfinálová zostava je kompletná. Košice a Banská Bystrica končia

HC'05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín.
HC'05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín. (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)
TASR|28. mar 2021 o 18:15

Nové Zámky sa stretnú s víťazom základnej časti - Zvolenom.

AKTUALIZOVANÉ o 20:56

BRATISLAVA. Hokejisti Dukly Trenčín postúpili do štvrťfinále play off Tipos extraligy.

Zloženie štvrťfinále

  • Zvolen - Nové Zámky
  • Michalovce - Trenčín
  • Poprad - Detva
  • Slovan - Nitra

V nedeľňajšom štvrtom stretnutí predkola vyhrali nad Banskou Bystricou 3:2 po predĺžení a celú sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

Trenčín sa vo štvrťfinále play off stretne s Michalovcami.

Do štvrťfinále postúpili aj hokejisti Nových Zámkov. Zdolali na svojom ľade Košice 3:1 a v sérii uspeli 3:1.

V ďalšom kole vyraďovačky sa stretnú s víťazom základnej časti Zvolenom.

pred kolo play off - 4. zápas

/na 3 víťazstvá/

HC'05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 23. Carwell, 36. D'aoust (Ďatelinka, Melcher) - 11. Kettunen (Starosta), 57. Berisha (Kettunen, Ackered), 65. Berisha (Lemcke). Rozhodovali: Orolin, Šefčík - Bogdaň, J. Konc ml., vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/konečný stav série 1:3, postúpil Trenčín/

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Jago, Bdžoch, Žiak - Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ - Vašaš, Mlynarovič, Melcher - D'aoust, Sojka, Gabor - Kriška, Tamáši, Kabáč - Rákoš

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, J. Švec, Kettunen - Krajč, Ferényi, Devine - Krajčovič

Hlasy po zápase

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: "Hrali sme dobre, v podstate to, čo sme chceli. V niektorých činnostiach sme diktovali hru, ale zápasy sa hrajú na góly a my sme ich nedali viac než súper. Napriek tomu som hrdý, že hráči cez tie problémy, ktoré sme mali, najmä zdravotné, ale aj iné, tak dreli.

Možno sme si mohli zaslúžiť aj viac, ale taký je šport. O neúspešnej sérii s Trenčínom rozhodli hlavne naše chyby, tie nás stáli postup."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Padlo málo gólov na oboch stranách, podobne ako v sobotu. V dnešnom stretnutí taktiež podali dobré výkony brankári. Mladý bystrický bol veľmi pokojný, držal svoj tím v hre o víťazstvo.

Prelievalo sa to zo strany na stranu. V predĺžení patril začiatok nám, potom v jednom striedaní domáci pritlačili, no nám to tam však následne padlo a to rozhodlo. Teší ma, že sme zvládli presilovky súpera a podržal náš Mišo Valent v bránke. V šatni bola cítiť, že hráči sú namotivovaní do predĺženia, tak sme do neho i vstúpili. Je to občas riskantné, ale išli sme po tom a vyplatilo sa."

Michal Valent, brankár Trenčína: "Tešíme sa z postupu. Je to super. Dobre to dopadlo po tej sobote a našom neuznanom góle, museli sme to stráviť. Bola to inak vyrovnaná séria, klobúk dole pred Banskou Bystricou. Potrápili nás, o to sme šťastnejší, že sme postúpili. Ja som rád, že som bol v bránke, užíval som si každý jeden duel, hoci to bolo náročné."

HC Nové Zámky - HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 13. Seppänen (Majdan, Okoličány), 24. Ondrušek (Mikuš), 52. Varga (Hain) - 56. Milý (Poirier). Rozhodovali: Snášel, Žák - Kacej, Stanzel, vylúčení: 16:15 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

/konečný stav série 3:1, postúpili Nové Zámky/

HC Nové Zámky: Kiviaho - Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Šeliga - Rogoň, Doggett, Števuliak - Jurík, Iacobellis, Varga - Majdan, Seppänen, Okoličány - Andrisík, Ondrušek, Zahradník - Petrík

HC Košice: Riečický - Pavlin, Baránek, Růžička, Deyl, Cibák, Slovák, Petran - Réway, Chovan, Klhůfek - Lapšanský, Demek, Poirier - Jokeľ, Eliaš, Frič - Milý, Havrila, Belluš - Jenyš

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Štvrťfinálová zostava je kompletná. Košice a Banská Bystrica končia