Dukátová pridala v Čunove ďalší slovenský triumf

SITA|2. sep 2012 o 11:59

Škantárovci obsadili v celkovom hodnotení päťdielneho seriálu konečné 2. miesto.

ČUNOVO. Slovenskí reprezentanti Ladislav a Peter Škantárovci obsadili 4. miesto v záverečných pretekoch C2 mužov Svetového pohára vo vodnom slalome v Čunove.

V nedeľňajšom poludňajšom finále mali dotyk na 10. bránke, čo ich pripravilo o medailové umiestnenie.

Škantárovci obsadili v celkovom hodnotení päťdielneho seriálu konečné 2. miesto za víťaznými Francúzmi Pierrom Labarellem a Nicolasom Peschierom.

V Čunove sa v nedeľu presadili Nemci Franz Anton a Jan Benziem. Nezastavil ich ani dotyk s jednou z bránok, keďže na trati boli najrýchlejší. Druhí Poliaci Piotr Szczepanski a Marcin Pochwala zaostali o 81 stotín sekundy.

Tretí skončili Francúzi Labarelle s Peschierom, ktorí potvrdili celkový triumf v SP. Škantárovci za víťazmi v nedeľu zaostali o 2,26 s.

Ďalšia slovenská "cédvojka" Tomáš Kučera, Ján Bátik skončila v semifinále trinásta a z ďalších bojov vypadla.

Už v kvalifikácii skončili svoje účinkovanie v Čunove Pavol a Peter Hochschornerovci, ktorí v prvej jazde poškodili loď a na druhú ani nenastúpili.

Víťazná Dukátová

Vo finále ženského kajaku malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Viac sa v čunovskom kanáli darilo Jane Dukátovej, ktorá k dvom víťazstvám zo soboty singlistov Macovej a Slafkovského pripojila tretí triumf.

V historickej bilancii sa počet umiestení slovenského slalomu na stupňoch v SP uzatvoril po víťazstve Dukátovej na rovných 200.

Druhá slovenská zástupkyňa Elena Kaliská obsadila napokon 10. miesto, keď jej rozhodcovia neuznali prejazd 10. bránkou.

"Som unavená, celý týždeň som si predtým dopriala oddych, telo mi úplne vyplo," uľahčene skonštatovala Jana Dukátová. "Pred Čunovom som sa pripravovala toľko, koľko som si mohla dovoliť, teraz sa teším naozaj na relax."

O trati Jana Dukátová veľa nespievala. "Hlavne záver bol náročný, nemecký staviteľ postavil kombináciu, ktorú sme si na tréningu nikdy nevyskúšali. Ja som v nej napokon vyťažila. Bola náročná technicky i fyzicky a keďže bola na konci, ja som v ňom zarobila cenné sekundy oproti ostatným. Mala som náskok už pred záverom, no podstatný bol naozaj ten záver."

Po olympiáde sa Jane Dukátovej uľavilo. "Som uvoľnenejšia, no fyzicky som stratila dosť síl. Dodávali mi ich aj diváci, v krásnom počasí vytvorili úžasnú atmosféru, veľmi som ju vnímala. V tomto areáli sa zmestí fanúšikov veľa a keď prídu, vytvoria úžasnú kulisu."

ico

Výsledky - finálové preteky SP vo vodnom slalome v Čunove:

Muži:

C2 - finále: 1. Franz Anton, Jan Benzien (Nem.) 123,21 (2), 2. Piotr Szczepanski, Marcin Pochwala (Poľ.) 124,02 (2), 3. Pierre Labarelle, Nicolas Peschier (Fr.) 124,75 (0), 4. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SR) 125,47 (2), 5. Luka Božič, Sašo Taljat (Slovin.) 127,03 (2), 6. Jonáš Kašpar, Jakub Jáně (ČR) 128,19 (2), ... v semifinále: 13. Tomáš Kučera, Ján Bátik (SR), v kvalifikácii: 23. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR)

Ženy:

K1 - finále: 1. Jana Dukátová (SR) 120,99 (0), 2. Katěrina Kudějová (ČR) 124,60 (2), 3. Ursa Krageljová (Slovin.) 124,95 (2), ...10. Elena Kaliská (SR) 146,52 (6),...v semifinále 18. Dana Mannová (SR) 144,01 (4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Dukátová pridala v Čunove ďalší slovenský triumf