DOTAZNÍK - Attila Erdelyi

Sportnet|23. aug 2005 o 00:00

(Cementár Turňa)Prezývka: Atti1. Kde a kedy ste začínali s futbalom? "S futbalom som začínal v ôsmich rokoch v Košiciach v bývalých VSS u

(Cementár Turňa)

Prezývka: Atti

1. Kde a kedy ste začínali s futbalom?

"S futbalom som začínal v ôsmich rokoch v Košiciach v bývalých VSS u trénera J. Kopejtka."

2. Je niečo na čo ste už vo svojej kariére pyšný?

"Moralisti zaraďujú pýchu na prvé miesto siedmich hlavných hriechov. Takže odpoveď na otázku trochu pozmením. Som vďačný futbalu zato, že som mohol spoznať neskutočné množstvo veľmi dobrých trénerov, futbalistov a ľudí s ktorými som prežíval všetky úspechy a neúspechy počas mojej doterajšej futbalovej kariéry."

3. Čo vám na súťaži prekáža a čo naopak vyhovuje?

"Každá súťaž je taká akou si ju spravia hráči, funkcionári, rozhodcovia. Ak sa klubom darí tak samozrejme prevládajú kladné veci a naopak."

4. Môže byť aj hráč regionálnej súťaže skutočnou hviezdou?

"Opýtajte sa Marcela Korínka z N. Myšle, ja mám len jeden dres z Jedenástky roka (smiech). Domnievam sa, že každý hráč regionálnej súťaže je vo svojom okolí skôr populárny alebo známy. Aby bol hviezdou musel by spraviť niečo výnimočné, snáď niečo v duchu fair-play."

5. Dres ktorého klubu je pre vás ten naj?

"Tajne dúfam, že ním raz budú dresy klubov, ktoré si oblečie na seba môj syn, ak ho neprestane baviť futbal a bude sa mu dariť. Teraz je ním posadnutý a tak mi robí len radosť. Nato si však ešte asi dosť dlho počkám..., ale rád!"

6. Prechovávate v sebe vieru?

"Verím len v seba samého a vo svoje schopnosti. Život mi ukázal, že nič nepríde samo od seba a nikto vám nič nedaruje."

7. Čo vás vie priviesť do úžasu?

"V súčasnosti sú to naše deti Adrián a Alexandra, ktoré nás každý deň dokážu niečím milým zaskočiť alebo prekvapiť."

8. Nad čím v súčasnosti nechápavo krútite hlavou?

"Hlavne nad tým, že klub, ktorý si regulárne vybojuje postup do vyššej súťaže si v nej nakoniec ani "nekopne" a že sa tak silno zohľadňuje finančná stránka a nie športová a spoločenská stránka, ktorá je zrazu na vedľajšej koľaji. Takto už futbal nikdy nebude "ľudovou zábavou".

9. Ktorá svetová osobnosť vás vnútorne obohatila?

"Obdivujem každého, kto sa nejakým spôsobom snaží uľahčiť ťažký život postihnutých detí, alebo deťom v chudobných krajinách."

10. Čo vás naposledy riadne nahnevalo?

"Keď sme sa po mesiaci vrátili do Sabinova a znova sme schytali 5:1. A to sme ešte celý zápas hrali o dvoch hráčov v poli viac, keďže v našom mužstve nastúpil aj hráč Zatroch."

11. A naopak, najviac rozosmialo?

"Keď o našom postupe v Slovenskom pohári v Kr. Podhradí rozhodol hattrikom hráč, ktorého prezývame 'Drevo'."

12. Ste poverčivý? Máte svoj rituál pred zápasom?

"Nie, ale mám svoj rituál pred zápasom."

13. Čo je pre vás naj vo svete hudby a filmu?

"Nemám vyhranený hudobný štýl, počúvam takmer všetko čo ma zaujme. Zo sveta filmu si najradšej pozriem historické veľkofilmy, dobrú kriminálku, alebo thriller."

14. Ktorý športovec je pre vás ten naj a prečo?

"Mohol by ním byť športovec, ktorý by bol kombináciou pevnej vôle L. Amstronga, kreativity Z. Zidana, profesionality P. Bondru."

15. Ak by ste mali tú možnosť, čo by ste zakázali?

"Keďže takú moc nemám, ani sa touto myšlienkou nezaoberám. Ľudia len sami svojím myslením, správaním a konaním ovplyvňujú udalosti v spoločnosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»DOTAZNÍK - Attila Erdelyi