Do Portlandu sa netlačia, má viac negatív ako pozitív

Pred mítingom v Düsseldorfe. Prvá sprava Dana Velďáková, vedľa nej Jana, v strede je tréner Dubovský a vľavo srbská diaľkarka Ivana Španovičová.
Pred mítingom v Düsseldorfe. Prvá sprava Dana Velďáková, vedľa nej Jana, v strede je tréner Dubovský a vľavo srbská diaľkarka Ivana Španovičová. (Autor: facebook)
Sportnet|4. feb 2016 o 00:00

Zlatým klincom zimnej atletickej sezóny budú tohto roku halové majstrovstvá sveta v americkom Portlande.

Pre slovenskú atletiku je to však, zdá sa, príliš luxusná záležitosť. Limity, ktoré vypísala IAAF (Medzinárodná asociácia atletických federácií), sú totiž pre väčšinu našich atlétov nedosiahnuteľné.

KOŠICE. Pred dvoma rokmi v poľskom Sopote štartovali len dvaja Slováci, šprintér Adam Závacký a naša stálica na vrcholných svetových atletických podujatiach, trojskokanka Dana Velďáková.

Zverenkyňa trénera Radoslava Dubovského v banskobystrickej Dukle sa však tohto roku nikde nehrnie.

Spolu so sestrou Janou, diaľkarkou, si robia skôr chúťky na leto, na európsky šampionát v Amsterdame a olympiádu v Riu.

Keď, tak s oboma

„Jednak tie limity do Portlandu sú naozaj vysoké a pre nás je to aj dosť neskorý termín,“ zdôvodňuje tréner Dubovský menší záujem o cestu cez Atlantik.

„Nebudeme na to tlačiť, aby sme za každú cenu išli do Portlandu, pretože ten šampionát je naozaj v zlom termíne, od 17. do 20. marca, a my sme z predchádzajúcich sezón zvyknutí, že už do 10. marca máme po všetkých pretekoch. Keďže v lete sú majstrovstvá Európy a olympijské hry, na ktoré sa sústredíme, je to pre nás veľmi neskorý termín. Navyše, je tam aj deväťhodinový časový posun..."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Portlandu sa netlačia, má viac negatív ako pozitív