Dnes odletela do Atén najväčšia skupina

TASR|10. aug 2004 o 09:51

Bratislava 10. augusta (TASR) - V utorok odletela do dejiska OH 2004 v Aténach najväčšia 28-členná skupina slovenských olympionikov, trénerov a členov ...


Bratislava 10. augusta (TASR) - V utorok odletela do dejiska OH 2004 v Aténach najväčšia 28-členná skupina slovenských olympionikov, trénerov a členov oficiálnej časti výpravy. Medzi 13 športovcami nechýbal ani strelec Jozef Gönci (na snímke vľavo od agentúry TASR), ktorý na OH 1996 v Atlante vybojoval historicky prvú medailu pre samostatné Slovensko, keď v ľubovoľnej malokalibrovke 60 poležiačky obsadil bronzovú priečku.

Do Atén odleteli aj prví slovenskí športovci, ktorí zasiahnú do bojov o medaily - cestní cyklisti Matej Jurčo a Martin Riška. Obaja sa v sobotu na pravé poludnie postavia na štart pretekov jednotlivcov. V početnej výprave olympionikov, ktorá nabrala smer Atény, ďalej figruovali džudisti Jozef Krnáč so Zoltánom Palkovacsom, akvabely Veronika Feriancová s Katarínou Havlíkovou, veslári Lukáš Babač s Ľubošom Podstupkom, atlét Zuzana Malíková a plavec Ľuboš Križko, reprezentantka v skokoch na trampolíne Katarína Prokešová a strelec Matej Meszároš. Hlavnému lekárovi slovenskej výpravy Branislavovi Delejovi bude od utorka pomáhať v Aténach Roman Fano.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Dnes odletela do Atén najväčšia skupina