DNES NA MS - Očami Jerguša Baču

Jerguš BAČA reprezentoval Československo na MS 1989 a 1990, na oboch mužstvo vybojovalo bronzové medaily.
Jerguš BAČA reprezentoval Československo na MS 1989 a 1990, na oboch mužstvo vybojovalo bronzové medaily. (Autor: tasr)
Sportnet|29. apr 2011 o 00:00

Jerguš Bača reprezentoval Československo na MS 1989 a 1990, na oboch mužstvo vybojovalo bronzové medaily. V slovenskom drese odohral MS 1997 - 9. miesto a MS 2002 1. miesto. Spolu za Slovensko zaznamenal 75 štartov, strelil 5 gólov.

skupina A:

Nemecko - Rusko (Bratislava, 16.15 h)

„Môže to byť veľmi zaujímavý zápas. Rusi majú kvalitné mužstvo. A do turnaja idú s najvyššími cieľmi. Ale Nemci za posledné roky hrali dobrý, defenzívny hokej. Napredovali. Bude záležať na detailoch, za istých okolností by mohli Rusov nachytať na hruškách."

Slovensko - Slovinsko (Bratislava, 20.15)

„Čaká nás premiéra na šampionáte, otázne je, či budú so Slovinskom k dispozícii všetci hráči. Lebo tých zmien bolo v posledných hodinách dosť. Ale ja predpokladám, že nenecháme nič na náhodu, nepodceníme žiadny detail a nastúpia všetci, ktorí budú môcť hrať. Máme silné mužstvo, z NHL nám prišli kvalitní hráči. Máme tam takých, čo už na olympiáde potvrdili vysokú úroveň. Očakávania sú veľké, ide aj o to, ako to mužstvo psychicky zvládne. Na jednej strane je fajn, že máme podporu divákov, na strane druhej to domáce prostredie je zaväzujúce a štatistiky sú neúprosné, domácemu celku sa tak dariť nezvykne. Slovinsko by som určite nepodceňoval. Zvlášť nie v prvom zápase turnaja, lebo ten už neraz vyšiel papierovo slabšiemu tímu. Pri tých počtoch hráčov, aké majú, tak je úžasné, že sú v A-kategórii MS. Oni vedia, že môžu len prekvapiť. Hrajú technický hokej, pár chalanov sa im dostalo do NHL. Pamätám na šampionát v Rige, kde pôsobili sympatickým dojmom."

skupina B:

Švajčiarsko - Francúzsko (Košice, 16:15)

„Favorit je jasný - Švajčiarsko. A podľa mňa Francúzom nedajú ani malú šancu. Toto bude asi najjednoznačnejší zápas."

Bielorusko - Kanada (Košice, 20:15)

„Podľa mňa zvíťazí Kanada. Mužstvo budú zrejme ešte dopĺňať. Kanada nech nastúpi v akomkoľvek zložení na vrcholnom fóre, je stále silná. A zdolať ju, ako som sa presvedčil, je vždy mimoriadne cenné. Myslím, že aj napriek tomu, že to bude prvé stretnutie pre jedného z favoritov turnaja, tak už tam zámorský tím potvrdí najvyššie ambície."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»DNES NA MS - Očami Jerguša Baču