Denník USA Today vidí Gáboríka v Los Angeles

Marián Gáborík (vľavo) by podľa USA Today mohol prestúpiť do tímu Los Angeles Kings.
Marián Gáborík (vľavo) by podľa USA Today mohol prestúpiť do tímu Los Angeles Kings. (Autor: ČTK/AP)
SITA|19. máj 2009 o 18:30

Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík by sa mohol stať novou posilou tímu zámorskej NHL Los Angeles Kings.

NEW YORK. Podľa hokejového odborníka denníka USA Today Kevina Allena práve tento klub venoval uplynulú sezónu prebudovávaniu a omladzovaniu kádra, v ktorom sa objavilo viacero kvalitných a talentovaných hráčov ako Drew Doughty, Jack Johnson, Dustin Brown, Jonathan Quick a Anže Kopitar.

"Kings sa zdajú teraz atraktívnejším mužstvom ako v nedávnej minulosti. A nevyzerá to náhodou tak, že Gáborík sa narodil preto, aby hrával v Los Angeles?“ - špekuluje americký novinár.

Ďalší osud Mariána Gáboríka je zatiaľ stále nejasný. Isté je len to, že sa mu končí zmluva v Minnesote a od 1. júla bude voľným hráčom. Wild sa ho budú snažiť udržať, pričom v tejto veci sa mimoriadne angažuje majiteľ "divochov" Craig Leipold.

Dvadsaťsedemročný odchovanec trenčianskeho hokeja mal v sezóne 2008/2009 vážne zdravotné problémy. Od 14. októbra do 17. decembra 2008, keď sa po bližšie nešpecifikovaných zdravotných problémoch v dolnej časti tela vrátil opäť na ľad, vynechal 27 zápasov Minnesoty. Potom nastúpil v štyroch zápasoch, strelil 2 góly a pridal aj rovnaký počet asistencií, ale od začiatku januára opäť absentoval. Vo Vaile v americkom štáte Colorado totiž absolvoval u špecialistu Marca Philippona operačný zákrok ľavého bedra, ktoré bolo príčinou jeho bolestí v oblasti slabín.

Do zápasového kolotoča v NHL sa vrátil v 22. marca a v samom závere sezóny ešte strelil 10 gólov a pridal 8 asistencií. Jeho tím Minnesota Wild však do vyraďovacích bojov o Stanleyho pohár nepostúpil. Hoci Gáborík pre rôzne zranenia vynechal v základnej časti sezóny dovedna až 65 stretnutí, ukončil ju s 23 bodmi (13 gólov a 10 asistencií) v 17 zápasoch ako deviaty najproduktívnejší slovenský hráč v NHL.

Na margo svojej budúcnosti slovenský útočník, ktorý je s 219 gólmi a 437 bodmi lídrom historických štatistík Wild, už dávnejšie vyhlásil: "Neviem, čo mi v Minnesote plánujú ponúknuť. Som otvorený všetkému, ale už som čakal pridlho a 1. júl je za rohom. Vypočujem si ponuky z 29 tímov, a potom sa uvidí, čo sa stane."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Denník USA Today vidí Gáboríka v Los Angeles