Nevedela do čoho ide. Na MS však dosiahla Slovenka skvelý výsledok

Viktória Chladoňová.
Viktória Chladoňová. (Autor: Matej Červenka)
TASR|5. aug 2023 o 14:21

Do cieľa prišla s odstupom 17 sekúnd.

MS v cestnej cyklistike 2023

Preteky junioriek (Glasgow - Glasgow, 70 km):

1.

Julie Begová

Francúzsko

1:54:53 h

2.

Cat Fergusonová

Veľká Británia

+ 9 s

3.

Fleur Moorsová

Belgicko

+ 9 s

12.

Viktória Chladoňová

Slovensko

+17 s

GLASGOW. Francúzska cyklistka Julie Begová triumfovala po samostatnom úniku v sobotných pretekoch junioriek s hromadným štartom na MS v Škótsku.

Osemnásťročná jazdkyňa zvládla 70 km dlhú trať v Glasgowe za 1:54:53 h.

Striebro získala Britka Cat Fergusonová (+9 s), ktorá vyhrala špurt skupiny prenasledovateliek, bronz si vybojovala Belgičanka Fleur Moorsová.

Slovenská reprezentantka Viktória Chladoňová skončila s odstupom 17 sekúnd na 12. mieste, Terézia Ciriaková a Anna Ržoncová preteky nedokončili.

Rozhodujúci moment pretekov sa odohral 22 km pred cieľom, keď nastúpila Begová spoločne s ďalšími troma cyklistkami.

Francúzka, ktorá od augusta trénuje so ženským tímom Cofidisu, sa však osamostatnila a na technickom okruhu dotiahla sólovú jazdu do úspešného konca.

Chladoňová dosiahla najlepší slovenský výsledok medzi juniorkami od roku 2013, keď Tereza Medveďová vo Florencii skončila na šiestej priečke.

Chladoňová sa na MS v Glasgowe predstaví ešte v horskej cyklistike, kde môže tiiež pomýšľať na výsledok v top10. V cross country nedávno získala slovenský titul medzi juniorkami. V pretekoch však bola sinejšia ako seniorky.

Hlas po pretekoch

/zdroj: Slovenský zväz cyklistiky/

Viktória Chladoňová: "Od štartu boli preteky veľmi nervózne, štartovali sme úplne zo zadných pozícii a bolo ťažké dostať sa dopredu. Už v prvom kole sa to dosť vyselektovalo. Vo štvrtom kole cca. na štvrtom kopci sa naša skupina rozdelila na dve polovice, a tak to zostalo až do cieľa.

V poslednom kole nám začalo pršať, takže to bolo technicky náročnejšie, ale snažila som sa udržať v čelnej skupine a do cieľa som prišla na 12. pozícii. Som veľmi rada za tento výsledok.

Boli to moje prvé majstrovstvá sveta na ceste. Vôbec som nevedela, do čoho idem a cieľom bolo udržať sa v hlavnej skupine."

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Nevedela do čoho ide. Na MS však dosiahla Slovenka skvelý výsledok