Pogačar mieri na Netflix. V známej sérii bude propagovať Tour de France

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar (Autor: TASR/AP)
SITA|28. máj 2024 o 15:15

Druhá séria s Tadejom Pogačarom v hlavnej úlohe by sa mala objaviť na Netflixe už 11. júna 2024.

BRATISLAVA. Slovinský cyklistický velikán Tadej Pogačar si po suverénnom triumfe na Giro d'Italia užíva zaslúžené voľno v Monte Carle so svojou priateľkou Urškou Žigartovou.

V zákulisí sa chystá premiéra druhej série dokumentu pre streamovaciu platformu Netflix pod názvom Tour de France: Nespútaný.

Séria s Pogačarom v hlavnej úlohe by sa mala objaviť na Netflixe už 11. júna, čiže 18 dní pred štartom tohtoročnej edície Tour de France.

"Dokumentárna séria Tour de France: Nespútaný debutovala v roku 2023 po vzore úspešnej motoristickej šou "Jazdite, aby ste prežili", ktorá pred časom výrazne zvýšila sledovanosť pretekov MS F1.

Nárast sledovanosti cyklistiky a najmä Tour de France si sľubujú tvorcovia aj od série Nespútaný, ktorá by mala slúžiť ako upútavka na očakávaný súboj Pogačara s Dánom Jonasom Vingegaardom na Tour de France" uviedol špecializovaný web Cyclingnews.com.

Francúzska verzia Netflixu na YouTube už medzitým v upútavke odhalila, že séria obsahuje rozhovory s Pogačarom aj nové zábery z následkov jeho havárie na klasických pretekoch Li?ge-Bastogne-Li?ge v Belgicku a tiež domáce rozhovory s partnerkou Urškou Žigartovou.

Líder tímu UAE Emirates nedávno po prvý raz v kariére vyhral Giro d'Italia s priepastným, takmer 10-minútovým, náskokom pred Kolumbijčanom Danim Martínezom z tímu Bora-Hansgrohe a takmer 10 a pol minúty pred Britom Geraintom Thomasom z Ineos Grenadiers.

Pogačarov hlavný rival a víťaz Tour de France z ostatných dvoch sezón Vingegaard strávil v apríli dovedna 12 dní v nemocnici, aby sa zotavil z ťažkého pádu na pretekoch Okolo Baskicka, keď skončil na ceste so zlomenou kľúčnou kosťou, zlomenými rebrami ako aj prepichnutými pľúcami.

Napriek tomu jazdec tímu Visma-Lease a Bike verí, že do začiatku Tour de France sa zotaví natoľko, aby na francúzskych cestách zaútočil na víťazný hetrik.

Na TdF 2024 by nemali chýbať ani ďalší dvaja adepti na celkové víťazstvo - Slovinec Primož Roglič (Bora-Hansgrohe) a Belgičan Remco Evenepoel (Soudal-Quickstep).

Manažér Pogačara v tíme UAE Emirates Mauro Gianetti je optimista, že Pogačar po rokoch 2020 a 2021 pridá tretie celkové prvenstvo na druhom podujatí Grand Tour sezóny a získa prestížne double po predchádzajúcom triumfe na Giro d'Italia.

"Polovicu cesty máme úspešne za sebou a čaká nás tá druhá - vyhrať Tour de France. Je to pre nás všetkých v tíme veľká výzva, ale takto sme si to tento rok nastavili. Chceme vyhrať Giro aj Tour a polovicu už máme úspešne zvládnutú," povedal Gianetti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pogačar mieri na Netflix. V známej sérii bude propagovať Tour de France