Kolumbijský šampión do 23 rokov mal pozitívny dopingový test, môže dostať štvorročný dištanc

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. nov 2017 o 15:03

Tento fakt zrejme pre neho znamená nemožnosť pokračovania v kariére v niektorom z európskych profitímov.

BOGOTA. Kolumbijský cyklistický šampión do 23 rokov Róbinson López mal pozitívny test na CERA, substanciu známu ako tretia generácia krvného dopingu EPO.

Tento fakt zrejme pre neho znamená nemožnosť pokračovania v kariére v niektorom z európskych profitímov. Očakáva sa, že by mohol dostať až štvorročný dištanc.

Jazdec zatiaľ nevyužil právo vyžiadať si analýzu B-vzorky. Hoci meno Róbinson López oficiálne nefiguruje na listine UCI predbežne suspendovaných cyklistov, kolumbijské médiá informovali o pozitívnom teste 20-ročného jazdca na augustových pretekoch Okolo Kolumbie.

López vo farbách tímu Boyacá es Para Vivirla tam skončil celkovo na 14. mieste a zároveň sa stal najlepším mladým jazdcom.

Ešte vo februári po sóle ovládol preteky v kategórii do 23 rokov s hromadným štartom na domácom šampionáte na ceste a v časovke skončil ôsmy.

Potom sa predbežne dohodol na zmluve s talianskym kontinentálnym tímom Unieuro-Trevigiani, ale napokon z dohody zišlo. Taliani pre špecializovaný portál Cyclingnews potvrdili zrušenie finalizácie kontraktu vzhľadom na dopingový prehrešok kolumbijského mladíka a jeho očakávaný viacročný trest.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kolumbijský šampión do 23 rokov mal pozitívny dopingový test, môže dostať štvorročný dištanc