Costa je nútený odstúpiť z očakávaného zápasu s Whittakerom

(Zdroj: Getty Images)
Daniel Stankovič|16. mar 2021 o 17:35

Aprílový súboj dvoch popredných bojovníkov strednej divízie UFC sa ruší.

BELO HORIZONTE. Bývalý titulový vyzývateľ Paulo Henrique Costa odstúpil z duelu s Austrálčanom Robertom Whittakerom, ktorý bol naplánovaný ako hlavný zápas turnaja UFC Fight Night 188.

Podľa portálu MMAFighting ide v Brazílčanovom prípade o problémy spôsobené ochorením chrípky, čo mu znemožňuje sa plne pripraviť na zápas.

Ostáva nejasné, či sa organizácia pokúsi presunúť stret Costu a Whittakera na neskorší termín, alebo bude hľadať náhradu, pričom do súboja ostáva jeden mesiac.

Bývalý šampión strednej váhy Robert Whittaker sa od straty titulu s Israelom Adesanyom v októbri 2019 vrátil víťazstvami nad Darrenom Tillom a Jaredom Cannonierom.

V súčasnej situácii sa napriek potenciálnej náhrade v podobe Kelvina Gasteluma alebo Jacka Hermanssona javí ako pravdepodobnejší scenár preloženia zápasu z dôvodu, že ani jeden nie je v súčasnosti dostatočne atraktívnym súperom pre Whittakera. 

Na druhej strane Paulo Costa, bojovník s jedinou profesionálnou prehrou (13-1 MMA) a po Whittakerovi druhý muž rebríčka UFC, by mohol byť podľa slov prezidenta UFC Danu Whitea posledným čriepkom na ceste Austrálčana za vytúženenou odvetou s Adesanyom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Costa je nútený odstúpiť z očakávaného zápasu s Whittakerom