Či Podhradčania opustia IV. ligu, bude jasné o dva týždne

Nechcú prísť o štvrtú ligu. Šéf futbalu v Spišskom Podhradí dúfa, že medzi východoslovenskou elitou sa udržia aj na ďalšiu sezónu.
Nechcú prísť o štvrtú ligu. Šéf futbalu v Spišskom Podhradí dúfa, že medzi východoslovenskou elitou sa udržia aj na ďalšiu sezónu. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|19. jún 2013 o 00:00

V najvyššej ligovej súťaži východoslovenskej oblasti skončili zverenci trénera Jozefa Komaru na predposlednom mieste.



SP. PODHRADIE. Dlhoročný osamotený bežec v štvrtej lige dobehol v sezóne 2012/2013 do cieľa ako predposledný.

V tejto súťaži je situácia okolo vypadávajúcich zamotaná, lebo už predtým sa odhlásila zo súťaže Krásna.

Na poslednej priečke skončila Stará Ľubovňa, o štyri body lepší Podhradčania sú tiež v pásme vypadnutia. Stále sa však čaká, ako to bude s prihláškami resp. fúziami vo vyšších súťažiach, čo by mohlo Podhradčanom prospieť.

„Či vypadávame, alebo ostávame, to budem vedieť odpovedať o dva týždne. Bolo by na škodu, aby taký klub ako Spišské Podhradie opustil štvrtoligovú súťaž. Za dlhé roky sme si vybudovali dobré meno, súperi k nám radi chodili. Momentálne sme na vypadávajúcom mieste. V prvý júlový deň na aktíve ŠTK budeme múdrejší. Veľa sa hovorí, či bude v súťaži pokračovať Kremnička, či bude fúzia Prešova B so Šarišskými Michaľanmi. To všetko sa len hovorí. Všetko môže byť ináč. Nás len mrzí, že vypadneme zo súťaže, kde o rok pri reorganizácii nevypadne nikto,“ uviedol šéf MŠK Spišské Podhradie Jozef Komara.

Stredná generácia nezabrala

Pod Spišským hradom sa niekoľko sezón hrala veľmi kvalitná súťaž. Samozrejme, že to stojí aj nemalé peniaze.

Čisto teoreticky, v novom ročníku by k Podhradčanom pribudla Spišská Nová Ves a postupujúce Krompachy. Pre spišských zástupcov ideálna súťaž.

„No bola by to dobrá partia, ale už niekoľkokrát som spomínal, že nie som za to, aby Spišská Nová Ves vypadla. Takýto klub nemá čo v takej súťaži robiť. U nás je to o to ťažšie, že nám odišiel sponzor. V jarnej časti sa nám nedarilo podľa predstáv. Zlomovým zápasom bol súboj vo Svite, kedy sme inkasovali zbytočný gól v závere z rohového kopu. Klobúk dole pred našimi mladíkmi. Veď aj v poslednom majstráku proti Michalovciam B hrali traja dorastenci a piati devätnásťroční mladí hráči. Čo však ma mrzí je, že nezabrala stredná generácia hráčov. Od nich som očakával oveľa viac,“ skonštatoval tréner a predseda klubu Jozef Komara, ktorý v týchto dňoch má aj dobré správy. Radosť mu robí jeho syn, ktorému sa darí v Senci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Či Podhradčania opustia IV. ligu, bude jasné o dva týždne