O Eriksena sa bál aj Škriniar. Dal nám do četu vedieť, že je OK, vraví

Dánski futbalisti pred reštartom zápasu po kolapse Eriksena.
Dánski futbalisti pred reštartom zápasu po kolapse Eriksena. (Zdroj: SITA/AP)
TASR, SITA|13. jún 2021 o 11:29 (aktualizované 13. jún 2021 o 11:42)

Podporu Eriksenovi vyjadrili aj tímy mimo EURO.

Podporu vyjadril aj Inter

Lukaku po zápase uviedol, že zápas Dánov pozeral so svojimi spoluhráčmi v hoteli a po nešťastnej udalosti sa neubránil ani slzám.

"Bol som vystrašený. Prežili sme spolu krásne veci, trávil som s ním viac času ako s mojou rodinou. Bolo to ťažké... Verím, že je zdravý. Ťažko sa mi koncentrovalo na zápas, ale pomohli mi spoluhráči.

Tento výkon a toto víťazstvo venujem Christianovi," povedal podľa agentúry AP Lukaku.

"Forza Chris, všetky naše myšlienky sú s tebou!" napísal na Twitter Eriksenov klub Inter Miláno, kde bol spoluhráčom slovenského stopéra Milana Škriniara. 

"Pozerali sme to tu s chalanmi a veľmi sme sa zľakli. Bolo to niečo strašné. Veľmi som sa zľakol aj ja. Myslím si, že aj celý futbalový svet. Som rád, že Christian je v poriadku, aspoň prvé správy čo nám dal to naznačujú.

Som rád, že to takto nakoniec dopadlo a verím, že čo najskôr sa vráti na futbalové trávniky. Verím, že čoskoro sa stretneme spolu v klube a budeme sa spolu tešiť," povedal Škriniar pre oficiálny facebook Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

"Písali sme si v skupine, čo máme všetci chalani z Interu. Tam nám dal Christian prvé správy, že je v pohode a OK," dodal Slovák.

Fíni neoslavovali

Po dlhých minútach neistoty prišla z kodanskej nemocnice povzbudzujúca správa, že Eriksen komunikuje na lôžku so svojimi spoluhráčmi a z najhoršieho je vonku.

Aj vďaka tejto informácie napokon obe zúčastnené strany súhlasili s pokračovaním zápasu, ktorý sa skončil nečakaným triumfom Fínov 1:0. Strelec jediného gólu Joel Pohjapalo však svoj presný zásah neoslavoval.

"Rozhodli sme sa spolu s hráčmi súpera vrátiť na trávnik a dohrať zápas. Sme hrdí na to, že sme zvíťazili, ale od osláv máme ďaleko.

Atmosféra po návrate do zápasu bola úplne iná ako predtým. Celkovo to bol jeden z najťažších zápasov mojej kariéry," uviedol fínsky útočník Teemu Pukki.

"Udalosť s Eriksenom ma hlboko zasiahla. Je neuveriteľné, že hráči sa vrátili na trávnik a odohrali druhý polčas.

Eriksenov kolaps najviac zasiahol Simona Kjaera, ktorý je jeho dobrý kamarát. Snažil sa odohrať druhý polčas, ale v 63. min som ho radšej vystriedal.

Celkovo však bolo lepšie dohrať to dnes ako zajtra po prebdenej noci so zlými pocitmi," vyhlásil tréner Dánov Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen.
Christian Eriksen. (Autor: TASR/AP)

Gestá aj mimo EURO

Na Eriksena nezabudli ani futbalisti mimo európskeho šampionátu. Jeho marocký spoluhráč z Interu Miláno Ashraf Hakimi po góle do siete Burkiny Faso v prípravnom zápase ukázal do kamery šesť zdvihnutých prstov na rukách, dve na ľavej a štyri na pravej.

Tým symbolizoval dvadsaťštvorku, číslo dresu, ktorý nosí Eriksen v Interi Miláno.

Vedenie dánskej reprezentácie v nedeľu ráno informovalo, že hráčom zrušili tréningy a dali deň voľna. Rovnako predbežne uťali všetky mediálne aktivity tímu.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»O Eriksena sa bál aj Škriniar. Dal nám do četu vedieť, že je OK, vraví