Chelsea uhrala pod Dubňom povinné víťazstvo

SITA|14. aug 2003 o 08:23

ŽILINA 14. augusta (SITA) - Slovenský futbalový majster MŠK Žilina má za sebou úvodné meranie síl s londýnskym veľkoklubom FC Chelsea a ako tréner Lešický v prvom pozápasovom interview nezabudol pripomenúť - nerovné meranie síl. Ak si Lešický pred týždňom

po postupe cez Maccabi pomohol prirovnaním zeleno-žltého trabanta, ktorý vstupuje do súťaže formuly 1, teraz neváhal nazvať svoj tím 40-kilovým boxerom, ktorý bojoval proti 100-kilovému súperovi. Zároveň nezabudol pripomenúť, že oných 60 kg navyše tvorí ani nie tak individuálny talent hráčov resp. ich prémie, ale skúsenosti zo zápasov s medzinárodne ostrieľanými súpermi. Desailly a spol, ich majú na rozdiel od Labanta a spol. neporovnateľne viac, stačí len poukázanie na fakt, že francúzsky stopér je majstrom sveta i Európy.

Kormidelník Žilinčanov tiež povedal, že súper ho ničím neprekvapil. S variabilnosťou hry, kombinačnou vyspelosťou, prihrávkami v rýchlosti, jednoduchým zakončením, s tým všetkým rátal. Škoda len, že ani jeho zverenci tiež ničím neprekvapili svojho hviezdami nabitého súpera. Základné rozostavenie 4-1-4-1 dávalo tušiť, že defenzíva bude prioritou, no smerom dopredu sa žiadalo urobiť viac. Osamotený hrot Varadin (mimochodom tretí útočník Žiliny v treťom zápase LM) bol vpredu naozaj osamotený. Zo stredu poľa mal ofenzívne ťahy iba Barčík, ktorý azda ako jediný v žilinskom drese vyhrával osobné súboje s Londýnčanmi. Všetka česť Štrbovi, ktorý odviedol veľa v defenzíve, rovnako obranný štít Sninský. Prakticky vôbec sa však nepresadil „mozog“ Ďurica, ktorého nápady najmä čo do rýchlosti zjavne zaostávali za súperovými. O obrane už sčasti bola reč. Stopérske duo Labant - Zabavník neurobilo vážnejšiu chybu, ale zdĺhavá rozohrávka do šírky v ich podaní často k ničomu pozitívnemu neviedla. Žilina zaostávala najmä na okrajoch hracej plochy. Ľavá strana ešte ako-tak ušla (Staš), ale na ľavej (Konečný) si dvojica Bridge - Duff robila miestami čo chcela. Najdrahší hráč Ranieriho tímu Damien Duff bol mužom zápasu. Najmä v prvom polčase malý Ír vyčnieval nad všetkými. Prihral na gól a postaral sa takmer o všetky nebezpečné „šestnástkové“ centre hostí. Slúži Žilinčanom ku cti, že klasický gól do šatne ich nedeprimoval a v úvode druhého polčasu sa snažili aspoň chvíľu diktovať tempo hry. Priame ohrozenie Cudiciniho bránky však chýbalo, šancou možno nazvať iba nedotiahnutú hlavičku Varadina po centri Barčíka. V čase, keď sa ešte dalo s výsledkom niečo urobiť, prišiel „klasický“ vlastenec v podobe nevydareného odkopu striedajúceho Drahna. Zasa sa raz naplnilo úslovie o vykypenom hrnci...Gólu však predchádzalo skvelé uvoľnenie Gudjohnsena, ktorý, mimochodom, strelil aj prvý gól Chelsea. Záver už pripomínal miestami exhibíciu tímu, ktorý sa „nafúknutý“ letnými nákupmi do Žiliny prakticky prišiel iba zohrať. Zohral sa tak, že v odvete na Stamford Bridge by už nemal mať problémy.


Štatistické ukazovatele prvého zápasu 3. predkola Ligy majstrov MŠK Žilina – FC Chelsea (0:2):

strely na bránku: 0 - 7

strely mimo bránky: 3 - 7

rohy: 1 - 7

priame kopy: 2 - 6

žlté karty: 1 - 0

vyložené šance: 1 - 4

centre do šestnástky: 11 - 18

fauly: 10 - 7

zákroky brankára: 7 - 2

držanie lopty v %: 25. min 39,1 - 60,9, 75. min 43,9 - 56,1


ds;kj;pp

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea uhrala pod Dubňom povinné víťazstvo