Chára vzbudzuje záujem, chcú ho Rusi, Američania aj Kanaďania

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|6. feb 2014 o 18:14

Na prílet slovenského kapitána do Soči sa chystá okrem všetkých slovenských médií aj viacero zahraničných.


prokop_avizo.jpg
Zo Soči od nášho redaktora TOMÁŠA PROKOPA

„Dobrý deň, prosím vás, kde je na stanici Adler Slovak Point a kedy tam príde v piatok Zdeno Chára,“ pýta sa Kanaďan Chris Johnston zo sportsnet.ca. Nie je jediný, o stretnutie so slovenským kapitánom sa zaujíma mnoho novinárov.

„Kontaktovalo nás okolo pätnásť zahraničných médií. Ruská televízia jedna, či americká NBC. Obe sa chystajú prísť,“ povedal hovorca slovenskej výpravy Tomáš Štulajter.

„Teraz mi písalo viacero kolegov. Chystá sa tam naša najväčšia agentúra Canadian Press, Vancouver Sun či torontský denník The Globe and Mail,“ pokračuje Johnson, ktorý ihneď dodáva, že pred troma rokmi bol na svetovom šampionáte na Slovensku.

„V Košiciach to až tak nežilo, ale v Bratislave bolo super. Škoda, že sme vypadli tak skoro vo štvrťfinále.“

Chárov príbeh vzbudzuje v zámorí stále mnoho záujmu. Kanaďania zdôrazňujú aká je veľká vec, že ho vedenie Bostonu pustilo na olympijské hry skôr pre to, aby mohol byť vlajkonosičom slovenskej výpravy.

„Je to skvelá vec. Veľmi sa mi páči, že mu to v Bruins dovolili. Podobné príbehy sú ojedinelé, tak ako to bolo napríklad s tým ako vaši hráči nosili tričko s nebohým Pavlom Demitrom, keď ste skončili na svetovom šampionáte v Helsinkách druhí,“ dodáva Johnston.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára vzbudzuje záujem, chcú ho Rusi, Američania aj Kanaďania