Česko posilnia prvé mená z NHL. Na kemp pricestujú spoluhráči Šimona Nemca

Ondřej Palát.
Ondřej Palát. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|18. apr 2024 o 11:30

Nemec už prisľúbil účasť na MS. Stretne sa so spoluhráčmi.

BRATISLAVA. Na domáce majstrovstvá sveta idú hokejisti ochotnejšie ako na ostatné šampionáty. 

Deje sa to aj v Česku, kde sa 10. mája odštartuje hokejový turnaj. 

„Mám pocit, že všetci hráči, ktorí sú v NHL, nejakým spôsobom prisľúbili svoju účasť. Neriešia vôbec to, či sa niekomu končí zmluva alebo nie. To sa často stáva. 

Hokejisti bez zmluvy nechcú chodiť na MS, pretože majú strach, že sa zrania. Od hráčov NHL je však veľká ochota,“ uviedol v rozhovore pre Sportnet český expert Jakub Koreis. 

Na prípravný kemp českého národného mužstva pricestujú prví hráči z NHL. Z New Jersey sa predstavia spoluhráči Šimona Nemca – útočníci Ondřej Palát a Tomáš Nosek. Uviedla to zámorská novinárka Amanda Steinová na sociálnej sieti X. 

Oficiálne to však česká reprezentácia ešte nepotvrdila. 

Pre tridsaťjedenročného Noseka by šlo o premiérovú účasť na majstrovstvách sveta. Počas sezóny odohral 36 zápasov a pripísal si šesť kanadských bodov. 

Tridsaťtriročný Palát plnil v tíme rolu asistenta kapitána. Odohral 71 zápasov a nazbieral 31 kanadských bodov za jedenásť gólov a dvadsať asistencií. 

Česko sa na šampionáte predstaví v skupine A. Súpermi trénera Radima Rulíka budú hokejisti z Kanady, Fínska, Švajčiarska, Dánska, Nórska, Rakúska a Veľkej Británie. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česko posilnia prvé mená z NHL. Na kemp pricestujú spoluhráči Šimona Nemca