Cassovia ulovila Odnovolenkovú

Sportnet|7. nov 2008 o 00:00

V zápase Stredoeurópskej ligy basketbalistiek v rakúskom Welse sa premiérovo vo farbách košickej Cassovie predstavila ruská krídelníčka Svetlana

Odnovolenková. Čerstvá posila prispela k výhre 67:61.

KOŠICE. Po nedávnych príchodoch Američaniek Quigleyovej a Cannonovej je sibírska rodáčka Odnovolenková už treťou legionárkou, ktorá dorazila do klubu až v priebehu sezóny.

Vysoké krídlo

"Je to talentované 21-ročné krídlo, má 188 cm. Mala by byť náhradou za zranenú Gissendannerovú. Vyššie krídlo sme nutne potrebovali, pretože máme na obvode nízke hráčky. Myslím, že bude platnou posilou, zatiaľ sa ukazuje dobre," uviedla trénerka Cassovie Michaela Hanesová na margo novej tváre pochádzajúcej z Osmka. Odnovolenková hrávala v Novosibirsku, rakúskom Welse a naposledy v nemeckom Lipsku, pričom v roku 2003 reprezentovala Rusko aj na majkstrovstvách Európy kadetiek.

Hanesová tak za pochodu skladá oproti letnej príprave vlastne úplne odlišný tím, veď za posledné tri týždne prišli tri nové legionárky. "Potrvá to ešte minimálne mesiac, kým sa zosúladíme. Už by som bola nerada, keby došlo k ďalším zmenám v kádri. Je čas to stabilizovať a verím, že postupne sa zohráme a pôjde to už len lepšie. Keď budeme môcť už v tomto zložení pokojne pracovať, myslím si, že do mesiaca budeme hrať úplne iný basketbal."

Košičanky by už naozaj mali ukončiť fázu doplňovania kádra, pretože extraliga beží a priestor na skúšanie už nie je. Varovným prstom pre Cassoviu, ak nechce mať problémy so záchranou, by mala byť posledná ligová drvivá porážka na Slovane 66:95. "Určite. Treba však povedať, že tu došlo aj k určitému podceneniu súvislostí, keď sme mali v nohách dlhú cestu zo zápasu v Brne a následne sme skoro ráno opäť cestovali cez celú republiku do Bratislavy. Učíme sa na vlastných chybách, nabudúce už k takému nahusteniu nepristúpime a program v Stredoeurópskej lige si prispôsobíme lepšie. Únava hráčok na Slovane bola totiž evidentná."

Oveľa lepšie než extraligový duel v Bratislave vyšiel Cassovii stredajší zápas Stredoeurópskej ligy v rakúskom Welse, odkiaľ priviezli výhru 67:61. "Bol to veľmi zvláštny zápas, mal daleko od basketbalu. Teší nás však, že to nebol zbytočný výlet a doniesli sme si víťazstvo," načrtla M. Hanesová niečo, čo vzápätí aj vysvetlila: "Hala je tam krásna, ale podmienky katastrofálne. Pred nami hrali nejaké deti, ktoré začali neskôr, takže aj začiatok nášho zápasu sa posunul, navyše, rozhodcovia tiež robili svoje. Proste, ťažko je tam hrať. Mali sme už 15-bodový náskok, ale aj prácou rozhodcov sme sa napokon o výsledok aj báli, lebo minútu pred koncom domáce stiahli na tri body. Našťastie, ustrážili sme to, ale za normálnych okolností sa tam dalo vyhrať aj bez takýcto problémov v závere."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Cassovia ulovila Odnovolenkovú