Čakanie nováčika stále pokračuje

Sportnet|22. okt 2007 o 00:00

Ani v treťom extraligovom vystúpení nedokázali Svidníčania získať čo i len set. Hoci ich tréner Miroslav Blanár neprepadá zbytočnej panike,

upozorňuje, že je načase niečo robiť.

SVIDÍK. Zrejme kritický okamžik proti Zvolenu nastal pre slávistov v koncovke prvého setu, ktorý mali rozohratý jasne na víťazstvo. "To mal byť jasne náš set, žiaľ, zmarili sme si nádeje sami. Po dobre nahratých loptách sme nedokázali zložiť v jasných situáciách a súper sa nenechal núkať. Toto na nás zanechalo stopy, dovolím si tvrdiť, že ak by sme boli zvládli koncovku, súpera by sme zhltli... Na keby sa ale nehrá, my sme urobili viac vlastných chýb, pustili súpera do zápasu a to sa nám vypomstilo," uvažoval M. Blanár.

Zašlá sláva nepomôže

Pri hľadaní príčin neúspechu si svidnícky tréner kladie otázku, do akej miery sa musia jeho zverenci v hlavách vyrovnať s úlohou nováčika: "Je pravda, že viacerí sú z extraligy vyplašení, majú pred súpermi, podľa mňa, zbytočný rešpekt. Fakt je aj ten, že sme ešte ani raz nehrali kompletní, tentoraz nám chýbal zranený Macko a viacerí nastúpili po maródkach. Všetci si však musia uvedomiť, že zo zašlej slávy sa nedá žiť a že pre úspechy v extralige treba urobiť aj čosi naviac. Poznám schopnosti tohoto tímu a viem, že sme doteraz ukázali sotva polovicu toho, čo vieme. Tento problém musíme vyriešiť v hlavách, môže sa to zmeniť na malom detaile."

Našli sa aj pozitíva

Prehra so Zvolenom mrzela Blanára o to viac, že niektoré herné činnosti zvládli Svidníčania k jeho spokojnosti. "Libero Vlado Suchanič prihrával takmer bezchybne, svoje si odohrali aj nahrávači, veľmi dobrý výkon predviedol na bloku Mihaľko."

Tragédiu z troch prehier nerobí, zároveň však dvíha varovný prst: "Tesne po zápase som bol veľmi roztrpčený, ale keď som sa na to vyspal, nevidím to až také čierne. Musíme trpezlivo pracovať, zvyknúť si na extraligové pomery a výsledky určite prídu. Nesmie to však trvať pridlho, nechceme totiž hazardovať s našim menom ani s priazňu fanúšikov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čakanie nováčika stále pokračuje