Bývalú hráčku Phoenixu potešilo, že si klub vybral Hruščákovú

Žofia Hruščáková (v žltom). Napodobní Koščianka Popradčanku a presadí sa v WNBA v rovnakom tíme?
Žofia Hruščáková (v žltom). Napodobní Koščianka Popradčanku a presadí sa v WNBA v rovnakom tíme? (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|24. apr 2015 o 00:00

V klube Phoenix Mercury, ktorý draftoval Košičanku z 24. miesta, pôsobila ako hráčka aj Andrea Kuklová.

V klube zámorskej basketbalovej WNBA Phoenix Mercury, ktorý draftoval Košičanku Žofiu Hruščákovú z 24. miesta pôsobila ako hráčka ďalšia východniarka Andrea Kuklová. Rodáčka z Popradu s veľkým basketbalom začínala práve v žlto-modrom košickom drese a postupne sa vypracovala až na legendu slovenského basketbalu. V súčasnosti pôsobí ako trénerka mládeže vo svojom rodnom meste.

KOŠICE. Kuklová bola vôbec prvou Slovenkou v zámorskej WNBA. V drese Phoenixu pôsobila na konci deväťdesiatych rokov dve sezóny a hneď v tej prvej sa s ním prebojovala až do finále play-off.

Na správu o tom, že v jej bývalom klube bude možno niekedy v budúcnosti pôsobiť ďalšia Slovenka, reagovala veľmi pozitívne.

„Zachytila som túto informáciu a určite ma to potešilo, že si ju vybral ten istý klub, v ktorom som pôsobila. Možno to bola aj sčasti náhoda, no najmä to ukazuje na to, že filozofia Phoenixu Mercury je taká, že sa snaží vyberať hráčky z celého sveta,“ povedala Kuklová.

Jej začiatky v zámorí neboli najjednoduchšie, no postupne si na vysokú úroveň dokázala zvyknúť.

„Ja som síce absolvovala prípravné kempy, no miesto v tíme som mala už viac-menej isté. Napriek tomu odo mňa chceli, aby som ten kemp absolvovala a keď som naň prišla, tak som pochopila prečo. Bolo to najmä fyzicky veľmi náročné a ja som aspoň zistila, o čom budú zápasy v WNBA. Dievčatá, ktoré tam pôsobili, boli pripravené na najvyššej úrovni obzvlášť z pohľadu atletiky a sily. Myslím si, že čo sa týka techniky, tak to bolo porovnateľné s inými európskymi ligami,“ zaspomínala si A. Kuklová.

Tréningy trvali aj tri hodiny

Popradčanka si v Spojených štátoch zvykla veľmi rýchlo aj vďaka tomu, že už pred tým okúsila legionársky chlebíček.

V rámci Európy pôsobila vo Francúzsku a Nemecku. V USA si zvykala aj na iný štýl tréningu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bývalú hráčku Phoenixu potešilo, že si klub vybral Hruščákovú