Býci sa v play-off trápili, skončili v semifinále

Trpká rozlúčka so sezónou. Bodku za nie veľmi vydarenou vyraďovacou fázou v podaní Košíc dala prehra v Komárne o 41 bodov.
Trpká rozlúčka so sezónou. Bodku za nie veľmi vydarenou vyraďovacou fázou v podaní Košíc dala prehra v Komárne o 41 bodov. (Autor: Karol Scholtz)
Patrik Fotta|4. máj 2017 o 00:00

Slabou náplasťou im môžu byť bronzové medaily.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice ukončili sezónu vysokou prehrou 54:95 na palubovke Komárna, ktoré postúpilo do finále po triumfe 4:2 na zápasy.

Zverenci trénera Leška nedokázali nadviazať na mimoriadne úspešnú základnú časť a v play-off sa trápili.

Slabou náplasťou im môžu byť bronzové medaily, ktoré znamenajú mierne zlepšenie oproti vlaňajšiemu štvrtému miestu.

Víťaz základnej časti sa v play-off herne trápil, čo sa prejavilo už vo štvrťfinále s Handlovou, ktorú Košičania vyradili až v rozhodujúcom zápase po tesnom víťazstve 81:80.

Vedenie, tréner aj hráči verili, že v semifinále z mužstva opadne nervozita a vráti sa k forme spred vyraďovacej fázy. To sa však nestalo a z postupu do finále sa tak radovalo Komárno.

„Povedal by som, že rozhodol väčší tímový duch hráčov Komárna. Nebolo to určite o individualitách. Ďalším dôvodom nášho vypadnutia boli nepresvedčivé výkony našich lídrov,“ povedal Leško, ktorý sa vyjadril aj k absolútne nezvládnutému poslednému duelu série v Komárne.

„Ten zápas len ťažko niekedy úplne predýcham. Myslím si, že toto nečakal vôbec nikto. Pred zápasom som si myslel, že sme pripravení. Veril som, že do toho dáme srdce a zabojujeme. Opak bol však pravdou, čo bolo pre mňa prekvapenie. Nechcem sa vyhovárať na absenciu hráčov, ale Pilčevič, ktorý sa zranil v sobotňajšom domácom zápase nám citeľne chýbal. Bez neho sa nám to celé rozsypalo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Býci sa v play-off trápili, skončili v semifinále