Buffon je rád, že zápas s Francúzskom povedie Micheľ

TASR|15. jún 2008 o 16:04

Baden 15. júna (TASR) - Talianski futbaloví reprezentanti sú radi, že ich posledný zápas v C-skupine na EURO 2008 proti Francúzsku bude pískať slovenský ...

Baden 15. júna (TASR) - Talianski futbaloví reprezentanti sú radi, že ich posledný zápas v C-skupine na EURO 2008 proti Francúzsku bude pískať slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ. Taliani sa sťažovali na rozhodcov v oboch doterajších zápasoch "squadry azzurry".

V piatkovom stretnutí s Rumunskom im nórsky rozhodca Tom Henning Övrebö pre avizovaný ofsajd neuznal gól Lucu Toniho. Išlo o moment z nadstaveného času úvodného dejstva, keď Toni hlavou prekonal rumunského brankára Bogdana Lobonta. Podľa nórskeho rozhodcovského tria na čele s Övreböm bol v ofsajde, televízne záznamy však jasne ukázali, že v momente prihrávky v ňom nebol. Hlavný arbiter po zápase priznal, že urobil chybu a gól mal platiť.

V prvom dueli s Holanďanmi sa Talianom zase nepáčil úvodný zásah Ruuda van Nistelrooy. V 26. minúte zápasu sa k lopte dostal Wesley Sneijder. Na taliansku bránu vyslal prízemnú strelu, ktorú usmernil van Nistelrooy do siete Gianluigiho Buffona. Taliani reklamovali postavenie mimo hry, ale švédsky arbiter Peter Fröjdfeldt považoval za posledného obrancu za postrannou čiarou ležiaceho Christiana Panucciho a gól uznal.

Atraktívny utorňajší duel, v ktorom sa francúzski futbalisti v priamom súboji o štvrťfinále stretnú s majstrami sveta z Talianska (20.45 h v Zürichu), povedie slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ a Taliani sa spoliehajú na jeho bohaté skúsenosti a veľmi dobrú povesť. "Dáva nám to isté záruky. Na takýto dôležitý zápas si zaslúžime rešpektovaného a skúseného rozhodcu," vyhlásil brankár Gigi Buffon, no priznal, že za zlé výsledky nemôžu viniť iba samotných arbitrov. "Nemôžme sa skrývať za rozhodcov. Proti Francúzom musíme odohrať náš životný zápas. Francúzi, rovnako ako my nečakali, že po dvoch zápasoch budú mať na konte iba jeden bod. Rozhodne sa v poslednom zápase," dodal Buffon.

Remíza pre aktérov nerieši nič. Dokonca v prípade, ak Holandsko v paralelne hranom súboji prehrá s Rumunskom, ani prípadné víťazstvo Francúzsku či Taliansku nepomôže a obaja favoriti si pobalia kufre.

Pre 40-ročného Micheľa a jeho asistentov Romana Slyška a Martina Balka to bude druhé vystúpenie na šampionáte pod Alpami, predtým im Európska futbalová únia (UEFA) dala dôveru v zápase A-skupiny Švajčiarsko - Turecko. Micheľ a jeho kolegovia stretnutie za vytrvalého dažďa zvládli bez problémov a v zárodku "uhasili" črtajúce sa šarvátky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Buffon je rád, že zápas s Francúzskom povedie Micheľ