Budúcnosť Hossu a Šatana nie je stále známa

(Autor: AP)
TASR|7. jún 2009 o 17:45

Generálni manažéri Detroitu Red Wings a Pittsbughu Penguins, aktuálnych finalistov Stanleyho pohára zámorskej hokejovej NHL, majú plné ruky práce.

NEW YORK. Generálni manažéri Detroitu Red Wings a Pittsbughu Penguins, aktuálnych finalistov Stanleyho pohára zámorskej hokejovej NHL, majú aj v týchto dňoch plné ruky práce s prípravou na nadchádzajúcu sezónu. Ako pre Kena Hollanda z Detroitu, tak i pre Raya Shera z Pittsburghu pritom platí, že starosti im pridávajú aj slovenskí hokejisti.

Holland má pred sebou ťažkú úlohu, keďže od 1. júla sa môžu neobmedzenými voľnými hráčmi stať Marián Hossa, Mikael Samuelsson, Chris Chelios a Ty Conklin, čo by znamenalo, že sú dostupní na trhu pre všetky kluby NHL. Predovšetkým v prípade Hossu pritom ešte celú situáciu zauzľuje fakt, že patrí medzi najväčšie hviezdy "červených krídel", čo by sa malo odraziť aj na zodpovedajúcom platovom ohodnotení. Tu však zástupcovia Detroitu narážajú na platový strop, ktorý sa môže stať neprekonateľnou prekážkou pri rokovaniach o novom kontrakte.

Crosby a Malkin s dlhodobými zmluvami

Ray Shero má podľa portála boston.com pozíciu o niečo jednoduchšiu, keďže najväčšie klubové hviezdy, Jevgenij Malkin a Sidney Crosby, majú podpísané dlhodobé kontrakty. No problémom taktiež zostáva platový strop, pre ktorý musel Miroslav Šatan uvoľniť v závere základnej časti miesto Billovi Guerinovi. Shero musí v najbližších týždňoch rozhodnúť o ďalšom smerovaní klubovej politiky, pričom budúci osud je neistý u viacerých hráčov. Okrem Šatana s platom 3,5 milióna dolárov sa môžu od prvého júla stať nechránenými hráčmi aj ďalší útočníci Bill Guerin (plat 4,5 milióna dolárov), Peter Sýkora (2,5 milióna), Ruslan Fedotenko (2,25 milióna) a Craig Adams (600.000). Na listinu nechránených hráčov sa ďalej môžu dostať aj obrancovia Hal Gill, Philippe Boucher a Rob Scruderi, rovnaká možnosť hrozí aj náhradnému gólmanovi Mathieuovi Garonovi.

Bez ohľadu na výsledok finálovej série sa tak nasledujúce týždne u oboch generálnych manažérov s najväčšou pravdepodobnosťou ponesú v znamení náročných rokovaní s hráčskymi agentmi. V samotnom finále má zatiaľ k zisku Stanleyho pohára bližšie Detriot, ktorý po domácom víťazstve 5:0 vedie nad Pittsburghom 3:2 na zápasy. Nasledujúce stretnutie sa hrá v noci na stredu na ľade Penguins, "červené krídla" sa v prípade víťazstva môžu už po ňom radovať z obhajoby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budúcnosť Hossu a Šatana nie je stále známa