Bol informátorom o hre kolektívu Steel Trans, svoj zásah ani poriadne nevidel

Sportnet|6. okt 2003 o 00:00

Prievidza - Pred zápasom s Ličartovčanmi mali Prievidžania výborného informátora o hre východniarov. Nebol ním nik iný, ako bývalý hráč Steel Trans

Marcel Loj (na snímke). "Nejaké detaily som poskytol ani nie tak spoluhráčom, ako skôr trénerovi Iľkovi. Upozornil som ho na silný stred poľa a hlavne nebezpečných krajných záložníkov. Ličartovce nastúpili v približne v takom zložení, ako som predpokladal, akurát na dvoch postoch došlo k zmene," uviedol tento obranca, pričom dodal, že azda jeho postrehy pomohli hostiteľom k zisku bodu. "Pravda, neboli sme úplne spokojní. Doma by sa predsa len patrilo vyhrať. Ale čo už, po rušnom a dramatickom priebehu aj remíza nebola na zahodenie, lebo hostia mali niektoré šance na zvrat zápasu."

Naši začali dobre, ujali sa skoro vedenia a pohoda sa presťahovala na ich kopačky. "Dostali sa do prvej možnosti pred našou bránou a hneď bol z toho gól. Pre nás to bol šok, s tým sme nerátali. Lenže ešte dobre, že sme sa do prestávky spamätali a dokázali sme vyrovnať. " Ako to už býva, na 1:1 dal práve Loj po strele z priameho kopu z vyše 20 metrov. "Videl som, že brankár Jakubech sa presúva pri mojej strele a viac som už nezbadal. Len som zaregistroval akurát to, že asistent hlavného rozhodcu sa presúva smerom ku stredu ihriska. Tak som vedel, že je dobre a môj pokus sa skončil úspešne."

Hostia boli nebezpeční v protiútokoch, domáci im kontrovali snahou a bojovnosťou. Šancí sa zrodilo na oboch strán dosť, ale viac gólov nepadlo, takže azda výsledok bol spravodlivý. Diváci videli veľa vzruchu a celok z Hornej Nitry si robil chúťky na to, že získa skalp celku, ktorý v Slovenskom pohári výborne napreduje. "Oba celky hrali na víťazstvo, preto dominoval aktívny futbal na úkor taktiky."

Marcel prišiel do Prievidze pred pár týždňami, toto bolo jeho štvrté vystúpenie v novom drese. V júli mu skončilo hosťovanie v Dunajskej Strede, kam v zime odišiel z Ličartoviec. V D. Strede odohral ešte dva zápasy na začiatku druholigového ročníka. V auguste potom stál a neskôr sa podarilo narýchlo vybaviť pôsobenie v terajšom pôsobisku. "Hrám na báze amatéra, mal by som tu byť do konca roka." Celku Steel Trans sa teda pomstil , pri tejto poznámke sa uškrnul s tým, že tak to vo futbale chodí. V žiadnom prípade ale nešomre pri spomienke na účinkovanie na východe. "Tam som hrať nemohol podľa mojich skúseností a poznatkov, tak som sa pobral ďalej. A či som momentálne spokojný? Zatiaľ áno, čo bude ďalej, to sa ukáže," pripomenul futbalista, ktorému v D. Strede ešte visia dve výplaty a nevie, aký bude osud tohto restu. Vraví, že doplaitl na toto obdobie, ale je rád, že po neistote znovu sa ocitol na tráívniku a môže byť plnohodnotným členom kolektívu. "Dúfam, že so mnou budú spokojní všetci, ktorí mi umožnili zmenu dresu," dodal bývalý hráč Tatrana Prešov a 1. FC Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bol informátorom o hre kolektívu Steel Trans, svoj zásah ani poriadne nevidel