BKM Svit opäť stavia na mlaď

Sportnet|10. okt 2008 o 00:00

Basketbalový klub mládeže (BKM) Svit vstúpil do svojej štvrtej sezóny. V prvej lige mužov skupiny Východ sa Sviťania predstavia s omladeným družstvom

Legata, s ktorým v úvodnom kole vyhrali v Spišskej Novej Vsi 81:88.

SVIT. Zverenci trénera Jána Drobného sa zajtra a v nedeľu predstavia na domácej palubovke so Žiarom nad Hronom a favorizovanou Žilinou.

"Družstvo máme dobre poskladané. Náš káder tvoria minuloroční juniori, plus mladí hráči z minuloročného kádra a dvaja starší hráči Rado Kŕč a Vlado Kováč. V úvodnom zápase v Spišskej Novej Vsi proti nám nastúpil súper taktiež s mladým tímom. Som rád, že rovnako ako my, aj oni už začali hrať v tejto sezóne s mladým mužstvom. Bol to obojstranne veľmi dobrý zápas, boli sme o trochu lepší, čo sa prejavilo aj v konečnom skóre, ale aj domáci podali veľmi dobrý výkon," povedal nám J. Drobný.

Byť čo najvyššie

Konkrétne ciele si Legato pred začiatkom sezóny neurčilo, ale chce byť čo najvyššie. "Prioritou je dať šancu mladým hráčom, aby hrávali túto veľmi dobrú súťaž, ktorá každým rokom stúpa na kvalite. Keď budeme zdraví a v kompletnom zložení, myslím si, že môžeme miešať karty na horných priečkach tabuľky. Chceme znepríjemniť život Žiline, ktorá je top favoritom na postup do extraligy. Pri dobrej konštelácii ich môžeme potrápiť," doplnil J. Drobný.

RICHARD HUDEČEK

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»BKM Svit opäť stavia na mlaď