Bemaco sotva dalo dokopy trinásť hráčok

Sportnet|13. apr 2015 o 00:00

Nováčik slovensko–českej súťaže hádzanárok Bemaco Prešov zakončil účinkovanie v interlige prehrou s Partizánskym.

Nováčik spoločnej slovensko–českej súťaže hádzanárok Bemaco Prešov zakončil svoje premiérové účinkovanie v interlige domácou prehrou s Partizánskym.

PREŠOV. Zverenky trénera Pavla Hižnaya zbierali v prvom ročníku s mladým družstvom predovšetkým skúsenosti. V konečnej tabuľke trinásteho ročníka WHIL obsadili prešovské hádzanárky so ziskom siedmich bodov predposledné jedenáste miesto.

Herne sa držali, chýbalo viac strelkýň

„Partizánskemu sme síce hodlali oplatiť prehru z jeho palubovky, avšak v zložení, v akom sme nastúpili, to bolo nad naše súčasné možnosti. Momentálne stav nášho celku je nelichotivý. Máme zranené viaceré hráčky, ktoré pravidelne hrávali v základnej zostave. Napríklad z tých, ktoré hrali v Partizánskom, chýbali Pavúková, maďarská legionárka Kuti, Čirčová a k dispozícii sme nemali ani Harčarufkovú. Nuž a jedna z našich mladých strelkýň, Vencuriková, pre problémy s hodovou rukou chodila len do obrany. Záver interligy nás teda zastihol v stave, že sme z nemohli napísať na súpisku maximálny možný počet šestnástich hráčok. Hrali sme len s trinástimi,“ konštatoval tréner Bemaca Pavol Hižnay.

„Napriek problémom bol ale náš zápas so Sláviou Partizánske v poli herne vyrovnaný. Góly, ktoré predtým strieľali aj teraz absentujúce hráčky, nám citeľne chýbali. Polčas sme prehrali o gól, aj v druhom sme sa dotiahli na rozdiel jediného, ale napokon to strelecky ťahali znova len Babuková so Šutranovou, ku ktorým sa trochu priblížila Novická. Samozrejme, na dosiahnutie lepšieho výsledku to bolo málo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bemaco sotva dalo dokopy trinásť hráčok